U vinkuranskom kamenolomu prvi put Quor festival

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

U subotu, 24. rujna, u kamenolomu Cavae Romanae kod Vinkurana održat će se međunarodni QUOR festival, prvi takve vrste na ovoj lokaciji. Dvjestotinjak prijavljenih sudionika s područja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Italije iskušat će se u visinskom hodu na gurtni - highlineu, te slacklineu, najavila je u srijedu na konferenciji za novinare Roberta Paljar iz ljubljanske udruge Balansa slackline koja organizira festival.

- Ideja za festival razvila se nakon jednog penjačkog i highline vikenda u kamenolomu Cavae Romanae, prilikom kojeg smo snimali i kratak dokumentarni film o udruzi Balansa slackline. Kamenolom ima ogroman skriveni potencijal, te smo ga, oduševljeni prirodnom ljepotom te lokacije, željeli predstaviti putem aktivnosti koje se mogu izvoditi u takvom prostoru, kojima se i sami bavimo. Cilj je približiti aktivnosti naše udruge Istranima i turistima, rekla je Paljar. Ova studentica grafičkog dizajna i fotografije u sklopu festivala izložit će i vlastite eksperimentalne fotografije. Barbara Zovko kazala je da u cijeloj Hrvatskoj ne postoji slična lokacija, najavivši nastup trojice DJ-eva.

Manifestacija će biti popraćena nizom drugih aktivnosti. Udruga Čarobnjakov šešir održat će radionicu žongliranja namijenjenu djeci. Bit će tu i radionice aero joge i plesa na svili. Festival počinje u 10 sati, a traje sve do tri ujutro. Ulaznica stoji 20, a sudjelovanje u jednoj od radionica 50 kuna. Dvije radionice stoje 80, a tri sto kuna. No, neke će aktivnosti biti besplatne: joga, thai chi, hula hoop i poi.

Smatramo da su ovakve aktivnosti potrebne čovjekovom tijelu i umu, te da ih je predivno izvoditi na lokacijama poput ove. poručuju iz udruge.

Radionice slacklinea i highlinea držat će Balansa slackline, a akro joge društvo Drink The Wild Air iz Ljubljane, jedno od najiskusnijih na području bivše Jugoslavije. Radionicu svile održat će Dana Auguštin, a žongliranja Irena Boljunčić Gracin. Kraće radionice poia i hula hoopa vodit će članice udruge Red Rays, dok će jogu podučavati Karla Oblak. Tai chi radionicu voditi će Mauro Lugano, argentinski profesionalni terapeutist i maser koji se ovim disciplinama profesionalno bavi duži niz godina.

Posjetitelji će se moći okrijepiti delicijama Shanti sirove hrane, dok će piće osigurati organizator Craft beer festivala. Festival su financijski podržale Općina Medulin i tamošnja turistička zajednica. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter