U Venezueli uhićen glavni kolumbijski narkobos

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavni kolumbijski trgovac drogom Daniel Barrera uhićen je u San Cristobalu u Venezueli u operaciji provedenoj uz pomoć američkih tajnih službi, izjavio je u utorak kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos.

Daniela Barreru vlasti u Bogoti smatraju jednim od glavnih aktera u krijumčarenju kokaina u zemlji s gerilskom skupinom FARC i kriminalnim skupinama proizašlim iz bivše paravojne milicije.

"Radi se o možda najtraženijem narkobosu u zadnje vrijeme. Dvadeset godina posvetio je svim oblicima kriminala ... u suradnji s paravojnim snagama i FARC-om", kazao je Santos u govoru za radio i televiziju.

"Možda je to čak i najvažnije uhićenje u zadnje vrijeme. Bio je zadnji veliki narkobos", naglasio je Santos, zahvaljujući venezuelanskoj vladi na djelotvornoj suradnji.

Barrera se specijalizirao za krijumčarenje kokaina u SAD, a za informaciju koja bi dovela do njegova uhićenja nudila se nagrada od pet milijuna dolara.

Ukupna količina kokaina koju je njegova organizacija uputila u SAD i Europu procjenjuje se na više od 900 tona. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter