U Velikoj Punti turističko naselje s 250 ležajeva


Na ovotjednoj sjednici Općinskog vijeća u Brtonigli vijećnici su jednoglasno usvojili sve predložene odluke, među ostalim i odluku o izradi Urbanističkog plana uređenja turističkog naselja Velika Punta (UPU 30). Područje obuhvata je izdvojeno građevinsko područje izvan naselja ugostiteljsko-turističke namjene.

Riječ je o površini od 4,48 hektara koja je neizgrađena i nije komunalno opremljena. Tu se planira turističko naselje s pratećim sadržajima i smještajnim kapacitetima od 250 ležajeva, od čega najviše 30 posto u hotelima, a ostalo u vilama. U odluci stoji da će se realizacijom plana odrediti detaljni prostorni razvoj zone s osnovom prostornog i funkcionalnog rješenja te uvjetima i oblikovanjem užih prostornih cjelina u svrhu privođenja prostora konačnoj namjeni.

Usvojen je i Urbanistički plan uređenja građevinskog područja naselja Škrinjari (UPU 37) te je izmijenjen i dopunjen Urbanistički plan uređenja turističkog punkta Marcari (UPU 33). Potonjim planom je previđena gradnja depandanse, dviju vila, restorana, trgovine i ambulante. Na području obuhvata UPU Škrinjari predviđena je stambena zona. Vijećnici su izglasali odluku o raspisivanju natječaja za prodaju šuma površine 167 četvornih metara u Karigadoru za 10.843 eura. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter