U velikoj borbi Porečani pobijedili Buzet


Nakon sat vremena velike borbe, pune tenzija i rivaliteta kako i priliči istarskom derbiju Premijer lige, uz pošteno ispunjene tribine u lijepom dekoru Velog Jože rukometaši Poreča uspjeli su pobijediti izuzetno dobar Buzet i tako nakon tri kola nastavka prvenstva imaju isto toliko pobjeda.

Iako bez glavne turbine Mataije, karakterističan ples na središnjem krugu igrališta na kraju bio je neminovan nakon još jednog sjajnog izdanja. Mora se priznati da su sjajni bili i protivnici, čak su veći dio utakmice imali blagu prednost, pokazali su zašto su ugodno iznenađenje proljeća i samo su im hladne glave nedostajale da se u grad tartufa vrate puno sretniji. Pali su tek u zadnjim minutama kad su podlegli pritisku snage protivnika i ostali kraći za jedan gol. Zadovoljna je na kraju bila i publika čiji dugotrajni pljesak svim akterima utakmice dovoljno govori koliko je derbi opravdao očekivanja. Na kraju, kod domaćina prvo je ime već treći susret zaredom bio Mario Galijot sa šest golova, blizu su bili Buvinić s pet te Topić koji je utrpao četiri, većinu kada se lomio rezultat. Kod gostiju ponovno je bio najbolji Prskalo, no osjetan učinak imali su Ćosić te Buneta.

Krenulo je izuzetno brzo i bespoštedno, nebeski skakač Prskalo zadavao je muke porečkoj obrani, a ništa manje učinkovit nije bio ni Galijot s druge strane (5:5 - 10'). Zanimljivo je da je to razdoblje proteklo bez ijedne obrane vratara. Domaći su u 18. minuti imali "plus 2", Buzećani preokrenuli u 21. (8:9), a do odmora prednost podigli na "plus 3".

Došli su Porečani na samo gol minusa preko Buvinića (15:16 - 38'), no i dalje je buzetska obrana gušila ideje Porečana, pa je 20 minuta prije kraja domaćin još uvijek lovio rezultat. Ulovili su ga u 45. minuti preko Topića (19:19), da bi već nakon dva napada, iako s igračem manje, prešli u vodstvo golom Gudića. No, u zadnjih se deset minuta ušlo s prednošću gostiju, uz proključalu atmosferu na tribinama. Sve je na početak vratio Galijot pet minuta prije kraja (24:24), a moglo je biti odmah potom i vodstvo da Rađaković nije zapucao sedmerac. Zato je mladi Perić istrčao sjajno kontru i probušio Jovića za 25:24 tri i pol minute do kraja.

Uslijedila je igra živaca, gdje je prvi pokleknuo gostujući trener Dunato i zaradio isključenje za igrača više na porečkoj strani. Odmah je to naplatio Buvinić za 26:24. Drugi je pritisku podlegao s buzetske strane Ćosić i zaradio treće isključenje i minutu i pol do kraja olakšao da bodovi ostanu Poreču. (M. PILAT, snimio M. MIJOŠEK)

Utakmica 18. kola Premijer lige rukometaša. Dvorana SRC Veli Jože. Gledatelja 600. Suci: Gladović i Volenik (oba Virovitica).

POREČ: Cvitković (7+0), Ćosić, Perhat, Thoss 4, Prelac, Perić 3, Marko (3+0), Petrić, Gudić 1, Tomaić, Sinožić, Gašparini, Rađaković 3 (2), Buvinić 5, Topić 4, Galijot 6.

BUZET: Pobrić (1+0), Šverko, Prodan, Kisiček, Moranjkić, Prskalo 8 (1), Matanović 3, Vukelić 1, Bašić, Jović (7+0), Buneta 6, Jakac, Pavletić, Ćosić 7, Dunato, Šćulac.

Sedmerci: Poreč 3 (2), Buzet 2 (2). Isključenja: Poreč 10, Buzet 14 minuta.


Podijeli: Facebook Twiter