U Varvarima se gradi kanalizacija

Radovi se obavljaju na državnoj cesti Dajla - Novigrad (M. MIJOŠEK)
Radovi se obavljaju na državnoj cesti Dajla - Novigrad (M. MIJOŠEK)

Na gotovo cijeloj Poreštini u tijeku su radovi na modernizaciji komunalne infrastukture. Uglavnom se radi o poslovima na rekonstrukciji postojećih prometnica te izgradnji i modernizaciji sustava oborinske i fekalne odvodnje.

Zbog toga su mnoge prometnice zatvorene, pa su vozačima ponuđene alternativne rute. Svaki se tjedan otvara novo gradilište, odnosno ulaže se proračunski novac u cilju poboljšanja kvalitete života, ističu u gradskoj upravi Poreča.

Dakle, radovi koji se obavljaju na državnoj cesti Dajla - Novigrad okončat će se 22. prosinca, a do tada, kao i do sada, vozi se zaobilazno cestom Karigador - Kovri - Bužinija - Novigrad. Do 30. studenog zatvoren je za promet dio županijske ceste na dionici Kaštelir - Gedići u dužini od oko tri i pol kilometara. Zbog radova na toj dionici zaobilazno se vozi kroz Višnjan.

Zbog izvođenja radova na izgradnji fekalnog kolektora u naselju Mugeba, dionica kroz naselje Mugeba, u zoni izvođenja radova, privremeno je zatvorena. Za vrijeme izvođenja radova omogućen je promet do naselja Mugeba u oba smjera, do zone izvođenja radova. Obilazni pravac kroz naselje u oba smjera je preko Poreča, a označen je na svim prilaznim raskrižjima. Kraj radova predviđen je za 23. prosinca.

U skladu s planom provedbe EU projekta Poreč, izgradnja sustava odvodnje naselja Magrini i Blagdanići počela je 20. listopada. U sklopu projekta predviđena je izrada 5.994 metara kolektora. Ovih je dana intenzivirali su se  radovi na području naselja Magrini koji će biti okončati u travnju 2016. godine.

Gradska uprava Poreča izvijestila nas je da je započela gradnja kanalizacijskog sustava naselja Varvari, točnije prve faze tih radova. U okviru prve faze izgradit će se će se 1.344 metara gravitacijskih kolektora te crpna stanica CS Varvari s pripadajućim tlačnim cjevovodom od 163 metara.

Kanalizacijska mreža naselja Varvari prikupljat će sanitarne otpadne vode naselja, a priključit će se na postojeći glavni kanalizacijski kolektor Servisne zone Buići - Poreč. Prva faza planira se okončati krajem veljače 2016. godine, a do tada valja slijediti oznake privremenog prometovanja. (E. VELAN; Snimio M. MIJOŠEK)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter