U Varaždinu održana 38. novogodišnja utrka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gregor Laszlo iz mađarskog Benedek Tima pobjednik je 38. novogodišnje utrke, prve ovogodišnje sportske manifestacije u Hrvatskoj, koja se točno u ponoć trčala ulicama Varaždina.

Laszlo je stazu u duljini 6,4 kilometra istrčao za 20 minuta i 21 sekundu. Drugi je, s tri sekunde zaostatka, bio Tamasz Nagy, također iz Benedek Tima, dok je treće mjesto zauzeo njihov klupski kolega Adam Halasz, koji je tu dionicu istrčao za 20 minuta i 31 sekundu.

Od domaćih trkača najbolji je bio Tomislav Kukec iz AK Dinamo-Zrinjevac na četvrtom mjestu.

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Zita Kacser također iz Benedek Tima. Stazu dugu 6,4 kilometra istrčala je za 22 minute i 43 sekunde. Druga je bila Tunde Szabo iz Pecsa, s 12 sekundi zaostataka, a treća Varaždinka Valentina Belović iz AK Slobode. Ona je utrku završila u vremenu 23 minuta i 28 sekundi.

Na 38. novogodišnjoj utrci sudjelovalo je ukupno 212 trkača i trkačica. U juniorskoj konkurenciji pobijedili su Marko Gregurec iz AK Koprivnice i Paula Šimunčić iz AK Slobode.

Novogodišnja utrka trči se na dionici od 6,4 kilometra ili dva kruga za seniore i seniorke te veterane i veteranke odnosno 3 kilometra ili jedan krug gradskim ulicama za juniore i juniorke. Organizator utrke je varaždinski Atletski klub Sloboda. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter