U valu hladnoće u Rusiji umrla 21 osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski tisak u srijedu govori o "kraju svijeta" u Rusiji zbog vala hladnoće koji pogađa čitavi teritorij, ne štedeći ni južne regije tradicionalno blaže klime, pri čemu je smrtno stradala 21 osoba u 24 sata.

"Dvadeset i jedna osoba umrla je od hladnoće u Rusiji u zadnja 24 sata" a još ih je 271 zatražilo medicinsku pomoć, od kojih je 147 hospitalizirano, objavila je državna agencija Ria-Novosti, citirajući medicinske izvore.

Ukupno je 45 osoba umrlo od hladnoće u Rusiji od početka zime. "Kraj svijeta je u Rusiju stigao prije nego se predviđalo", piše u srijedu dnevnik Rosijskaja gazeta.

Od prošlog tjedna temperature ne prestaju padati u zemlji, spustivši se do -20 stupnjeva u Moskvi i -47 u najvećim gradovima u zapadnom Sibiru dok je u Magadanu, na ruskom krajnjem istoku, temperatura zadnjih dana pala ispod 50 stupnjeva.

Nestanak struje, vode i grijanja, izazvan hladnoćom, zabilježen je u Samari (područje Volge), Novosibirsku, Saratovu i Ufi, javlja rusko ministarstvo za izvanredna stanja. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter