U Valdebeku se gradi igralište, u Rojcu skate park

Ilustracija (Foto: Arhiva)
Ilustracija (Foto: Arhiva)

Na prošlotjednoj javnoj tribini za građane v.d. pročelnika Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Giordano Škuflić izjavio je da će sredinom ovog mjeseca započeti izgradnja igrališta u Valdebeku. Riječ je o projektu kojeg je bivši pročelnik odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat predstavio prije godinu i pol dana, te se njegova realizacija očekivala već početkom ove godine.

Zona na deset tisuća kvadrata

Međutim, s obzirom da je idejno rješenje predviđalo da u multifunkcionalnom igralištu bude i skate-park, s time se nisu složili vijećnici Mjesnog odbora Valdebek i zatražili izmjenu rješenja, pa je bilo potrebno izraditi izmjene projektne dokumentacije i prometna rješenja. Stoga je izgradnja prolongirana i prema trenutno dostupnim informacijama kreće odmah nakon turističke sezone. Sama realizacija trebala bi potrajati, vjerojatno, do pred početak iduće turističke sezone. Inače, zona sporta i rekreacije u Valdebeku prostirat će se na deset tisuća četvornih metara.

- Izgradnja multifunkcionalnog sportskog i dječjeg igrališta na Valdebeku, kao što je i najavljivano, započet će sredinom listopada 2015. godine, za što su u Programu gradnje osigurana proračunska sredstva. Po provedenom postupku javne nabave za radove, s najpovoljnijem ponuditeljem, a riječ je zapravo o zajednici ponuditelja Cesta d.o.o. Pula i Croatia Tenis d.o.o. Zagreb, potpisan je okvirni sporazum čija je ukupna vrijednost 4,55 milijuna kuna s PDV-om. Rok dovršetka izgradnje multifunkcionalnog igrališta te pristupne prometnice do igrališta, uključujući parkiralište, je 150 radnih dana, pojašnjavaju iz Odsjeka za informiranje Grada Pule.

Dovršetak do svibnja 2016.

"S obzirom da su sredstva osigurana u ovoj 2015. godini, s prethodno navedenom zajednicom ponuditelja potpisan je prvi ugovor o izvođenju radova čija je ukupna vrijednost 2,35 milijuna kuna s PDV-om i s rokom izvođenja od 75 radnih dana", kažu nadalje iz Grada Pule.

Prema ugovorenim rokovima, izgradnja multifunkcionalnog igrališta, prometnice i parkirališta, bit će gotova, otprilike, u svibnju iduće godine. Naime, gradska uprava pojašnjava da će se samo igralište sastojati od boćališta, igrališta za košarku, odbojku i badminton, igrališta za mali nogomet, dječjeg igrališta s edukativnom stazom ponašanja u prometu, ograđenog prostora za pse, biciklističko - pješačkih staza, terena za stolni tenis, te prateće opreme i infrastrukture.

S druge strane, planirani skate-park, o kojem se u Puli priča već godinama unatrag, a koji je ispao iz projekta u Valdebeku, uredit će se u Rojcu. Takvo su rješenje, naime, inicirali sami mladi skejteri pronašavši i za njih i za Grad najprihvatljivije rješenje. Skate park, prema prijašnjim najavama gradske uprave, planira se urediti prefabriciranim elementima koji imaju duži vijek trajanja, a osim toga lakši su i za održavanje.

- Cjelokupna koncepcija izgradnje i uređenja skate parka, kao i lokacija u krugu Centra gradskih udruga Rojc, dogovorena je u koordinaciji s krajnjim korisnicima, odnosno pulskim skejterima koji su bili uključeni u sve postupke, od idejnog rješenja do provedenog postupka javne nabave. Osim provedene javne nabave, sklopljen je i ugovor sa zajednicom ponuditelja i to pulskom tvrtkom Vintijan d.o.o., slovenskom tvrtkom iz Nove Gorice PRO - Concrete te nizozemske 2Move B.V. DJ Goor. Vrijednost radova, koji bi prema planu trebali započeti u skorije vrijeme, iznosi tek nešto manje od 1,5 milijuna kuna, zaključuju u svom odgovoru nadležni iz gradske uprave. (Goran ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter