U Valbandonu 200 brodica previše

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Lucica u Valbandonu uskoro bi mogla ostati bez dvjestotinjak camaca, zakljucak je to ravnatelja pulske Lucke uprave Donalda de Gravisija. Naime, Lucka uprava Pula, koja ima ingerenciju nad lucicama od Peroja do Budave, odnedavno gospodari i tom lucicom pulskog priobalja u kojoj je vec nekoliko godina vladao kaos. Prema rijecima Donalda de Gravisija, broj vezanih barki u toj lucici morat ce se drasticno smanjiti.

- Unazad par mjeseci MUP je našoj Luckoj upravi ustupio tu lucicu s izricitim zahtjevom da o tom dijelu obale gospodari iskljucivo Lucka uprava, a ne Grad Pula ili Opcina Fažana. To su u MUP-u argumentirali cinjenicom da Lucka uprava ne dozvoljava nikakve privatne interese unutar lucice koja je pod njezinom ingerencijom.

Lucica u Valbandonu raspolaže s oko 300 vezova. Barem ih toliko ima registrirano u knjigama MUP-a. Danas je u toj lucici vezano više od 500 plovila, što znaci da ih je najmanje dvjestotinjak nezakonito privezano. Naša je lucka uprava na ugovor o djelu zaposlila cuvara lucice na cetiri sata. Postavili smo tabele i obavijesti, jer namjeravamo prikupiti sve zahtjeve za dodjelu vezova a potom cemo utvrditi kriterije po kojima ce se vezovi dodjeljivati na korištenje, kaže De Gravisi.

U lucici Valbandon ovih dana svi pricaju o novim pravilima ponašanja. Neki se ljute jer više nece moci imati vezane barke na crno, drugi pak sa zadovoljstvom ocekuju nova pravila igre jer, kako kažu, dosta im je "Teksasa" i bezakonja.


Podijeli: Facebook Twiter