U uvali Zonki sakupljeno šest kubika smeća

Otpad izvučen iz mora (B. PETROVIĆ)
Otpad izvučen iz mora (B. PETROVIĆ)

U organizaciji Turističke zajednice Pule, Zajednice tehničke kulture Pula i Grada Pule, jučer je prijepodne, dvadesetu godinu za redom, održana hvalevrijedna eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija. Ove se godine čistilo na području Uvale Zonki – od rta Žunac prema Štinjanskoj dragi do rta Debeljuh.

U eko akciji sudjelovalo je 80-tak sudionika. Uz pulske ronioce iz Centra podvodnih aktivnosti Pula i Kluba podvodnih aktivnosti Uljanik sudjelovali su i ronioci iz još deset istarskih klubova. Uz ronioce u čišćenju su sudjelovali i članovi Radio kluba Arena-Pula i učenici Tehničke škole Pula koji su vreće s izronjenim otpadom odlagali na suho, a koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee.

Prikupljeno je, doznajemo od direktorice pulske turističke zajednice Sanje Cinkopan Korotaj, oko šest kubika smeća od sitnog otpada, limenki, žica, plastike, guma i naplavina te, kako dodaje, iznenađujuće velik broj boca kako u moru tako i na kopnu.

Po završetku čišćenja za sve sudionike akcije organiziran je ručak na Puntiželi prije kojeg su Cinkopan Korotaj i Loris Mošnja, voditeljica Odsjeka za zaštitu okoliša Grada Pule, dodijelile priznanja svim sudionicima. Kako je ovo dvadeseta, jubilarna eko akcija čišćenja podmorja i priobalja Pule, dodijeljena su i posebna priznanja za sudionike svih 20 akcija.Za 20 godina sudjelovanja u eko akciji čišćenja podmorja i priobalja Pule priznanja su dobili Tehnička škola Pula, Radio Klub Arena Pula Ronilački savez Istarske županije, ronilački klub CPA Pula, ronilački klub KPA Uljanik Pula, Herculanea Pula, Zajednica tehničke kulture Pula i Zajednica tehničke kulture Istarske županije. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter