U utrci Roce, Sever, Mogorovic, Sošic...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marino Roce, Patrik Sever, Ninoslav Mogorovic i Mario Sošic cetiri su mušketira koji su do sada najavili namjeru da se kandidiraju za predsjednika HDZ-a u Istri, dok Lovorka Tomicic i Stjepan Gabric o tome još razmišljaju.

Konacan broj kandidata na to mjesto, medutim, znat ce se tek u petak navecer, kada u Pazinu pocinje županijska izborna skupština stranke. Naime, oni koji žele na glasacki listic još uvijek imaju šanse - moraju prikupiti 30 potpisa podrške od oko 200 izaslanika, što nikome ne bi trebalo predstavljati problem.

Tajnim se glasanjem uz predsjednika stranke na Poluotoku bira 27 clanova Županijskog odbora, Nadzorni odbor od pet clanova te 16 izaslanika za Sabor stranke.

Na izborima 2008., kada je neocekivano aklamacijom za predsjednika izabran Lino Cervar, za 27 mjesta u Županijskom odboru bilo je cak 103 kandidata, što i ne cudi zna li se da za kandidaturu trebaju svega tri potpisa podrške.

Uobicajeno je da tek malobrojni docekaju finale HDZ-ove izborne županijske skupštine jer proglašenje rezultata bude oko jedan ili dva sata ujutro. (S. BENIC)

 


Podijeli: Facebook Twiter