U utorak štrajk solidarnosti u Uljaniku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjed radnika TESU-a nastavljen je i danas ispred Komunalne palace na pulskom Forumu. Oboružani transparentima, žviždaljkama i sirenama te dozivajuci gradonacelnika Borisa Miletica, radnici su po peti put ovog tjedna pred vratima lokalne i županijske uprave ponovno zatražili pomoc za isplatu zaradenih placa i spas njihovog poduzeca.

Predsjednik Štrajkackog odbora Rajko Kutlaca rekao je medu ostalim da nece odustati i da ce se i dalje boriti, te najavio štrajk solidarnosti u Uljaniku koji ce se održati u utorak dok ce u cetvrtak krenuti put Zagreba.

-Nadam se da ce istarski politicari ipak podmetnuti leda za spas TESU-a. Ocekujem ih, prvenstveno saborske zastupnike, u autobusu za Zagreb, rekao je Kutlaca.

Prosvjednike je ispred Komunalne palace docekao voditelj ureda gradonacelnika Bernard Zenzerovic i dogradonacelnica Vera Radolovic. Obrativši se okupljenim radnicima kazala je da je jucer u ime gradonacelnika upucen apel premijerki Jadranki Kosor jer je upravo ona osoba koja im može pomoci, a pomoc im je obecao i saborski zastupnik Dino Kozlevac.


Podijeli: Facebook Twiter