U utorak premijera "Price o Luki i Tinu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prica o Luki i Tinu" nova je produkcija Dramskog studija Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, a predstavljena je na konferenciji za novinare u ponedjeljak. Predstava je nastala u režiji Patrika Lazica i Manuele Krakar, koji su i prilagodili tekst "Ivanova želja" Karoline Muškinja pod mentorstvom Aleksandra Bancica. Lazic je i autor glazbe koju izvode Teo Frgacic, Damir Lampe i Nika Ivancic.

Ova predstava je specificna jer su je u cijelosti ostvarile mlade pulske snage uz mentore. Scenografkinja je Paola Lugaric (mentor Goran Šaponja), kostimografiju je kreirala Sarah Kim Šuran (uz mentorstvo Desanke Jankovic), oblikovatelj svjetla je Marin Jankovic (uz mentorstvo Darija Družete), a za scenski se pokret pobrinula Diana Dina Fiamengo (mentorica Andrea Gotovina). Igraju Karlo Pavlovic (Luka), Karlo Stipic (Tin), Melisa Kamencic (Golub), Diana Dina Fiamengo i Aleksandra Možar (Odgajateljica), Snježana Grgic (Pripovjedacica) te Gabrijel Lazic, Diana Zrnic i Andrea Loncaric (Stabla).

- Luka ima osam godina. Nema roditelje i živi u domu za nezbrinutu djecu. Dok njegovi školski prijatelji žele najnovije igracke, Luka ima samo jednu želju - obitelj, ispricali su mladi autori ove predstave.

Premijera je u utorak u 18 sati, a repriza u srijedu i cetvrtak u 9.30 i u 11 sati. (V. BEGIC, snimio S. MILJEVIC)


Podijeli: Facebook Twiter