U utorak će biti poznat mandatar ili idemo na nove izbore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utorak će biti poznat mandatar nove vlade ili idemo na nove izbore, poručio je u četvrtak čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov te najavio za sutra nastavak razgovora s HDZ-om, na koje je pozvan i SDP i koalicija Hrvatska raste.

"Sutra u 12 sati imat ćemo sastanak s onom prvom stranom koja je pristala. Druga strana ako se želi priključiti sastanku, pozvani su", izjavio je Petrov novinarima u Metkoviću te poručio da više neće biti odugovlačenja.

Za sutra u 19 sati najavio je i sastanak vezan za definiranje mandatara i za sve druge pozicije, uključujući i Sabor. Dodao je da se i druga strana može priključiti, te kako je sasvim jasno da se treba definirati tripartitna vlada.

"Nadam se da su iskreno mislili. Samo one stranke koje uđu u izvršnu vlast mogu definirati te pozicije. Šamaranja više neće biti, odugovlačenja neće biti. Ili će u utorak biti poznat mandatar ili ćemo ići na nove izbore', kazao je Petrov,

Članovi  Mosta, poručio je, neće dopustiti da ih se više "šamara", nakon što su, kako je rekao, barem pet puta okrenuli obraz. "Od toga više ništa neće biti, nećemo dopustiti odugovlačenja kao što ga nismo dopustili ni nakon sastanka u hotelu Esplanade. Tada smo samo još jednom pokazali dobru volju i dali dodatni rok. Više rokova nema. Nadam se da su i jedna i druga strana stvarno iskreno mislili što su govorili, a to ćemo vidjeti već sutra. Postoje jasni rokovi', rekao je novinarima u Metkoviću čelnik Mosta Božo Petrov.

Most je na svojoj facebook stranici istovremeno najavio sutrašnje sastanke, koji će se održati u njegovoj središnjici u Zagrebu.

Na sastanku u podne će biti po pet stručnih osoba -  pet iz Mosta i po pet iz drugih koalicija koje žele ući u tripartitnu vladu. "Tema sastanka je odabir ključnih, najvažnijih promjena od onih koje smo usuglasili, a koje se trebaju napraviti u iduće četiri godine. Ti razgovori trajat će najkasnije do nedjelje", navodi se.

Sljedeći sastanak je također sutra u našim prostorijama u 19 sati, a tema je iznošenje prijedloga nestranačkog mandatara i usuglašavanje po tom pitanju. Ti razgovori će trajati do nedjelje navečer, najdalje.

"Sve stranke koje žele sudjelovati u formiranju vlade pozvane su na sastanak. One stranke koje formiraju vladu, definirati će i druge pozicije, uključujući i one u Saboru", objavio je Most nezavisnih lista. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter