U uređenje vrtića Grad Pula ulaže 750.000 kn


Radovi u novim prostorima talijanskog Dječjeg vrtića Rin Tin Tin, na Usponu svetog Stjepana u Puli, teku prema planu. Trebali bi tako biti zgotovljeni do 25. kolovoza, kako bi ih mališani i odgajateljice mogli početi koristiti u nadolazećoj pedagoškoj godini od 1. rujna. U to se u srijedu imao prigodu uvjeriti pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je gradilište obišao u pratnji ravnateljice vrtića Tamare Brussich.

Casa Giardini

Radi se o unutarnjoj obnovi i adaptaciji zgrade koju su dosad koristili Dječji vrtići Pula (skupina Pužići), a sad će djelovati pod novim nazivom Rin Tin Tin - Casa Giardini. Grad Pula, kao osnivač vrtića, u ovaj zahvat ulaže približno 550 tisuća kuna, čemu valja pribrojati još 70-ak tisuća kuna vlastitih sredstava DV-a Rin Tin Tin.

Radovi uključuju obnovu unutrašnjosti zgrade, velikog dnevnog boravka, sanitarnih čvorova, međukomunikacijskih prostora te prostranog dvorišta koje Casa Giardini dijeli s centralnom zgradom Rin Tin Tina na Glavinićevom usponu. Značajan dio sredstava namijenjen je i nadopuni didaktičkog materijala, opreme i namještaja, posebice za novoosnovanu jasličku skupinu koja će biti u cijelosti opremljena.

- Zbilja mi je drago vidjeti da obnova napreduje onako kako je i zamišljeno. Ovakve investicije u vrtićima i osnovnim školama već uobičajeno tempiramo tijekom ljetnih mjeseci, kad za školarce traju praznici i brojni roditelji koriste godišnje odmore, pa je broj djece u ovim ustanovama najmanji i radovi se u najmanjoj mogućoj mjeri odražavaju na njihov rad. Ove smo godine tijekom ljetnih mjeseci u uređenje vrtića i podizanje njihove kvalitete ukupno uložili nešto više od 750 tisuća kuna, a najveća je investicija upravo ova u DV-u Rin Tin Tin. Vjerujem da će roditelji s početkom nove pedagoške godine biti još zadovoljniji kad svoje mališane dovedu u prostore osvježenog ruha, kazao je gradonačelnik Boris Miletić.

Zahvalio je, pritom, radnicima pulske tvrtke Final decor koji, kako je rekao, unatoč velikim vrućinama održavaju tempo i šest dana tjedno, od 7 do 17 sati, vrijedno rade kako bi ispoštovali ugovorene rokove i dovršili zgradu uoči početka pedagoške godine.

Veliko dvorište

Ravnateljica Tamara Brussich je podsjetila da će Casu Giardini koristiti polaznici dosadašnjih područnih skupina Rin Tin Tina - Calimero, Titti, Mondo Bimbo i Cip& Ciop. Ova posljednja skupina će biti prenamijenjena u jasličku, prema potrebama roditelja, utvrđenim praćenjem objedinjenih upisa u pulske vrtiće. Aktivne će ostati dvije područne skupine - Pinguino na Verudi i Delfini (za predškolce) pri Talijanskoj osnovnoj školi "Giuseppina Martinuzzi", dok će ostale dosad korištene gradske prostore i stanove vrtić vratiti svom osnivaču. Inače, DV Rin Tin Tin u novu pedagošku godinu ulazi s 220 polaznika od kojih je 45 jasličkog uzrasta, a o svima njima će brinuti 20 odgajateljica.

- Naša želja i cilj su da svoj našoj djeci osiguramo podjednake, najbolje moguće uvjete boravka po pitanju veličine i kvalitete prostora. Posebno nas veseli činjenica da će svi mališani sad u sigurnosti moći uživati i u velikom dvorištu namijenjenom igri i aktivnostima na otvorenom, istaknula je Brussich, izrazivši nadu da će svi njihovi polaznici i njihovi roditelji biti zadovoljni s ovim novostima. (Kristina FLEGAR, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter