U ured bivšeg predsjednika stiglo pismo sa sumnjivim prahom

Stjepan Mesić (M. MIJOŠEK)
Stjepan Mesić (M. MIJOŠEK)

Ured bivšeg predsjednika Republike Stjepana Mesića zatvoren je od prošlog četvrtka, jer je policija zabranila ulazak nakon što je stiglo pismo sa sumnjivim prahom, doznaje portal Novog lista od pouzdanog izvora.

Bivši predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je za naš portal kako je njegov ured zatvoren od prošlog četvrtka, jer je u nj  stiglo pismo sa sumnjivim prahom.

"Vijest koju ste objavili je točna. Čim smo primili tu pošiljku, obavijestili smo policiju, koje je evakuirala ured i zabranila ulazak. Danas su nam javili da se sutra možemo vratiti, te da je prah bezopasan. To se može shvatiti kao upozorenje, ili kao neslana šala. Svašta može biti", kazao nam je Mesić.

Proteklog četvrtka, 28. svibnja, tajnica u Mesićevu uredu otvorila je pristiglo pismo. Iz presavijenog papira ispao je prah nepoznatog porijekla. Odmah je pozvana policija, koja je evakuirala ured i zabranila da u njega itko ulazi do danas. Tajnica je kazala da je na mjestima gdje je prah dotaknuo kožu "osjetila svrbež".

Mesić nam je kazao kako je u pošiljci s prahom bila i poruka, ali da ne zna njezin sadržaj, jer ju odmah odnijela policija. "Javili su nam da ćemo sutra dobiti pismeni nalaz o kakvoj se vrsti praha radi", kaže Mesić. Potvrđuje također da često prima prijeteće poruke. "Prije ih je bilo više, sada ipak nešto rjeđe. Najčešće su to vulgarnosti ili profašistički izljevi. Kad stignu u pisanom obliku, pošaljemo u policiju, ali ne znamo što ona s tim čini, jer nas nikad nisu obavijestili. U svakom slučaju, ja se ne bojim", kazao nam je bivši predsjednik Republike.

Iz policije još nismo dobili odgovore kakv je prah stigao u Mesićev ured. (Boris PAVELIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter