U umaškom Stella Marisu Juventusov kamp za dječake

Detalj s treninga u Juventusovom kampu u Umagu
Detalj s treninga u Juventusovom kampu u Umagu

Predstavljanju prvog nogometnog međunarodnog kampa torinskog Juventusa, koji se u Umagu održava u dva jednotjedna ciklusa od 30. lipnja do 13. srpnja, upriličeno je na novoizgrađenom travnjaku u sklopu nogometnog kompleksa Stella Marisa. Tom su se prigodom novinarima obratili glavni trener Juventusove škole nogometa Carlo Mastellone, u ime turističkih tvrtki Sol Meliá Hrvatske Lidija Poštić i Istraturista Bernard Musulin, te direktorica TZ Umaga Sandra Bravar Radizlović.

Više od devedeset dječaka, sudionika kampa, podijeljeno je u četiri skupine.

- Skupine nose imena zvijezdi našeg kluba, a to su Buffon, Giovinco, Matri i Vidal. U intervalima rada treneri se mijenjaju tako da dječaci imaju priliku upoznati naš stručni stožer i sve njihovo nogometno znanje koje oni prenose na njih, kazao je Carlo Mastellone.

Svaki trening vodi jedan od trenera Juventus Soccer Schoolsa uz jednog suradnika na svakih 12 polaznika kampa. Kamp je okupio 96 dječaka dobnog uzrasta od 8 do 16 godina, a među njima je po uzrastu izuzetak, no stasom i nogometnim sklonostima nimalo ne zaostaje, 6-godišnji Marko Kovač, koji po mnogo čemu podsjeća na tatu Roberta. Upravo je on bio i jest promotor Juventusova kampa koji se događa u Umagu.

- Od velike je važnosti kvalitetan trening za djecu u ovom uzrastu, za njihovo nogometno odrastanje. Pravilan razvoj i stjecanje znanja znakoviti su elementi za poboljšanje igračke kvalitete, a po tome je Juventusova škola nogometa poznata, u što sam se osobno uvjerio. Jedna je od najkvalitetnijih u svijetu i iznimno je razvijena upravo u programima za mlađe uzraste. Stoga savjet svima koji žele raditi s vrhunskim trenerima po najcjelovitijim programima - da se uključe u Juventusovu školu koja se održava i održavat će se i ubuduće u Umagu – kazao je Robert Kovač. (Mijat GAVRAN)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA.


Podijeli: Facebook Twiter