U umaškoj luci potonula kočarica

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kočarica Morčić iz Umaga potonula je u umaškoj luci gdje je bila privezana na bovu Lučke uprave Umag-Novigrad, no nitko nije stradao.

Na koćarici u trenutku potonuća nije bilo posade, vlasnik je obaviješten o događaju, ali trenutno nije u mogućnosti doći do potonule kočarice, izvijestili su danas iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Umaška Lučka ispostava jutros je počela s osiguranjem morskog okoliša od onečišćenja. Potonula kočarica opasana je plutajućom branom kako bi se spriječilo širenje onečišćenja, a Lučka uprava Umag-Novigrad čiji vez koristi, angažirala je poduzeće Hidroinženjering iz Rijeke za vađenje potonuloga plovila. O događaju je izvjiještena i Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC) u Rijeci.

U tijeku je izvlačenje kočarice iz mora, što obavljaju djelatnici Hidroinžeringa iz Rijeke. Da bi izvukli brod, postavljaju se baloni oko trupa potonulog broda, te će baloni, kad se napune zrakom, "izvući" na površinu dijelove potonule kočarice. (Hina, M. SARDELIN; snimio M. SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter