U umaškim vrtićima visoki standardi

(M. RIMANIĆ)
(M. RIMANIĆ)

Zbog iznimnih rezultata pri upravljanju proračunskim sredstvima Gradu Umagu je dodijeljeno službeno priznanje gradonačelnik.hr. Nagrada se dodjeljuje za doprinos u području predškolskog odgoja za 2015. godinu gradovima koji se nalaze u top 10 prema analizi različitih proračunskih stavki.

Da bi se provela takva predškolska skrb, potrebno je izgraditi i organizirati cjeloviti sustav, od izgradnje vrtića i osiguranog mjesta za svako dijete koje treba pohađati jaslice i vrtić do osiguranja svih standarda te educiranog i stručnog odgojnog kadra, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

-Za redovno funkcioniranje vrtića, sa svim obrazovnim i pedagoškim potrebama, izdvaja se gotovo 17,3 milijuna kuna za ukupno 565 djece, ističe gradonačelnik Vili Bassanese.

Samo za obrazovni standard jednog djeteta se dakle izdvaja više od 30 tisuća kuna godišnje, dok se za kvalitetu smještaja ulaže od 10 do 70 tisuća po djetetu.

-Upravo zbog tolikog izdvajanja zadovoljavamo najviše pedagoške standarde od prosječno osmero djece po jednoj odgajateljici. Ujedno, imamo i nad standarde u našem stručnom timu, koji se sastoji od edukacijskog rehabilitatora, logopeda, defektologa, psihologa, medicinske sestre, sportskog trenera te odgajateljice glazbenog odgoja.

U tijeku je izgradnja novog centralnog vrtića Radost-Gioia, a radi se o najvećoj predškolskoj investiciji u Istri od gotovo 35 milijuna kuna. (T. GRGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter