U Umagu svjetski kongres gastronomije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Program svjetskog kongresa tradicionalne gastronomije IAGI (International meeting of world chefs), koji ce se održati u Umagu od 1. do 4. ožujka 2012. u hotelu Melia Coral, najavljen je na konferenciji za novinare u Zagrebu.

Organizatori kongresa, Udruga kuhara Istarske županije, novinsko-nakladnicka kuca Robinson iz Zagreba te dvije revije za gastronomiju Svijet hrane i Food Magazine, ocekuju sudjelovanje više od 400 kuhara iz 20-ak zemalja svijeta i Hrvatske.

Istaknuvši da ce i taj kongres pridonijeti umaškoj turistickoj ponudi, posebno u predsezoni, gradonacelnik Umaga Vili Bassanese, istaknuo je kako organizacija tog kongresa, kao i brojnih drugih dogadanja u Umagu, svjedoci o odlicnoj suradnji javnog i privatnog sektora.

Na kongresu ce se, uz brojne nacionalne i hrvatsku, posebno predstaviti gastronomija Krapinsko-zagorske i Istarske županije, cije su turisticke zajednice takoder dale potporu ovoj manifestaciji.

U dijelu predstavljanja svjetskih regionalnih kuhinja posebno ce biti predstavljena gastronomija indijske savezne države Uttar Pradesh, te grcka kuhinja s podrucja Atene, dok ce medu strucnim temama biti i one o gastronomskoj baštini, te obrazovanju mladih kuhara i novim trendovima svjetske gastronomije, piše u priopcenju pristiglom iz Udruge kuhara IŽ-a.

Na konferenciji za novinare sudjelovali su, uz gradonacelnika Umaga i direktorice TZ-a Umaga i Krapinsko-zagorske županije Sanda Bravar Radizlovic i Sanja Škrinjar, celnik i tajnica Udruge kuhara IŽ-a Zoran Stanisavljevic i Bojana Zenzerovic, direktor Robinsona Stjepan Odobašic, Tina Cubrilo Eterovic iz Zbora turistickih novinara HND-a i FIJET-a. Predstavljanje programa Svjetskog kongresa gastronomije završilo je uz istarske specijalitete.


Podijeli: Facebook Twiter