U Umagu predstava "Kod Tita u raju"

Plakat za predstavu "Kod Tita u raju"
Plakat za predstavu "Kod Tita u raju"

Kazališna senzacija "Kod Tita u raju", komedija za sve generacije koja ruši rekorde gledanosti, gostuje u ponedjeljak u Umagu te u srijedu, 25. studenog u kinu Labin. Predstavu izvode glumci Indexovog radio pozorišta iz Beograda, koje je nastalo sedamdesetih godina prošlog stoljeća na kultnom beogradskom radiju 202. Mnoga danas poznata imena ili bardovi srpskog novinarstva, književnosti i umjetnosti prošli su kroz redakciju Indexa 202.

Osamdesetih godina prošlog stoljeća osvajaju publiku svojom političkom satirom i vrućim temama, parodijama, u to vrijeme tabu tema bila je Titova smrt o kojoj su oni na svoj način govorili u svojim emisijama što im je u to vrijeme donijelo još veću popularnost. Indexovo radio kazalište postaje kultna emisija u tadašnjoj Jugoslaviji iako se mogla čuti samo u okolici Beograda, ali javno izvođenje u Sava Centru i pojavljivanje na televiziji donijelo im je Oskar popularnosti.

Krajem osamdesetih godina, njihove parodije i oštra satira se bave Slobodanom Miloševićem i to im donosi zabranu 12 uzastopnih emisija. Početkom devedesetih, raspadom Jugoslavije, raspada se i Indexovo radio pozorište - brend se razdvaja na nekoliko dijelova, a nastavljaju se igrati predstave pod imenom Indexovo pozorište i videomaterijali. (A. Š.)


Podijeli: Facebook Twiter