U Umagu otvorena najmodernija školska kuhinja

(A. GRANIĆ)
(A. GRANIĆ)

U okviru strateškog razvojnog Projekta "Umag - Grad djece 2010 - 2020" kojim će Grad Umag izgraditi i rekonstruirati sve osnovne škole i vrtiće te izgraditi novi centralni vrtić na području grada Umaga najkasnije do 2020. godine, u centralnoj Osnovnoj školi Marije i Line upravo je dovršena rekonstrukcija kuhinje sukladno zahtjevima HACCP sustava.

Tim je povodom upriličeno i svečano otvaranje kuhinje na kojem su se prisutnim djelatnicima OŠ Marije i Line, ravnateljima hrvatske i talijanske škole, djelatnicima Grada Umaga, predstavnicima Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, medijima te ostalima, obratili voditeljica odjela za promociju zdravlja i rano otkrivanje bolesti iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Olga Dabović Rac, Klaudia Ivančić Radolović i gradonačelnik Umaga Vili Bassanese koji je službeno i otvorio novouređenu kuhinju.

Za rekonstrukciju kuhinje OŠ Marije i Line i pripadajuće blagovaonice, uloženo je ukupno 840 tisuća kuna. Novouređena školska kuhinja u potpunosti zadovoljava zahtjevima HACCP sustava koji se odnose na objekte za pripremu i/ili proizvodnju hrane.

- Ovo je najmodernija školska kuhinja u Hrvatskoj. U ovoj se kuhinji svaki dan priprema 500 obroka za marende, a usto i 100 obroka za objed polaznika produženog boravka. Osim za učenike matične škole u Umagu, u ovoj se kuhinji hrana priprema i za učenike područnih škola u Babićima, Bašaniji, Juricanima, Kmetima, Murinama i Petroviji. U našoj školi učenici već 20 godina svaki dan imaju kuhanu marendu, nema ovdje hrenovki, pizza, niti hamburgera. Ponosan sam što će obnovljena kuhinja u kojoj se hrana priprema svaki radni dan od pet do 13 sati, omogućiti bolje uvjete rada i usluge, na zadovoljstvo samih djelatnika školske kuhinje, a pogotovo korisnika učenika Osnovne škole Marije i Line - rekao je ravnatelj Mato Vidović. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter