U Umagu otvoren festival Zlatni lav


Pomno izrežiranim svečanim ceremonijalom večeras je u Umagu započeo 14. međunarodni festival komornog teatra Zlatni lav. Otvorio ga je istarski župan Valter Flego.

Publika je tu uživala u spektaklu Antonije Mirat, studentice opernog pjevanja Staat opere iz Beča. Uslijedila je, u gradskom kazalištu, prva od ovogodišnjih devet predstava - "Ruke po Ranku", na tekst Ranka Marinkovića i Vesne Kosec - Torjanac te u režiji Dubravka Torjanca, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu. Predstavom je ujedno obilježena stota godišnjica rođenja velikog hrvatskog književnika Ranka Marinkovića.

Program Zlatnog lava se nastavlja u subotu u 21 sat teatrom apsurda. Na repertoaru je "Ćelava pjevačica" Eugena Ionesca i Ane Prolić, u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih Novi život iz Zagreba. U nedjelju je na redu Mistero Buffo talijanskog nobelovca, dramskog pisca, redatelja i glumca Daria Foa u izvedbi i režiji talentiranog mladog glumca Valtera Roše iz Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula. Svakodnevno se u podne na terasi bistroa Ti - Mi, na platou ispred robne kuće, održava Festivalski forum o predstavi s prethodne večeri. Za publiku je to odlična prilika da dozna nešto više o samoj predstavi i kazalištu u cjelini te da razgovara s glumcima, redateljima i drugim ljudima iz teatra. (Kristina FLEGAR, snimio D. ŠTIFANIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter