U Umagu o glazbi i s glazbom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo izdanje Adria Music Conferencea, koji je okupio 300-tinjak sudionika iz glazbene industrije cijele regije, poceo je u umaškom hotelu Melia Coral u Katoru. Umag ce tako u dva dana ugostiti vodece regionalne i svjetske glazbenike, glazbene strucnjake i brojne ljubitelje glazbe, koji ce kroz brojne panel-diskusije, predavanja i radionice pokušati dati odgovor na goruca pitanja iz podrucja glazbene i popratnih industrija.

Medu poznatim imenima spomenimo da je u petak predavanje pod nazivom "Glazba jucer i danas - magla svuda oko nas" održala Josipa Lisac, dok su rijecki kantautor Damir Urban i njegova cetvorka premijerno predstavili svoj novi album "Kundera".

Na AMC-u se odvijaju cetiri radionice - prva je glazbeni video, tj. kako napraviti nešto drugacije, potom ce se uciti o naprednim tehnikama produkcije glazbe uz vodstvo poznatog britanskog DJ dvojca The Shapeshifters, treca ce se radionica baviti procesom modernog miksanja glazbe i opcom produkcijom elektronske glazbe, uz producentsko natjecanje.

Tu je i škola pjevanja Husar & Tomcic, koju vode domace glazbene dive Ivana i Marija Husar te Martina Tomcic.

Manifestacija je pocela konferencijom za novinare na kojoj su govorili predstavnici organizatora AMC-a - agencije MPG, Seven emp i Lot 28 Studio - Joe Basic i Mia Pecina, koji su istaknuli da žele Umag afirmirati kao sjedište glazbene industrije u regiji, odnosno da to postane dodatna turisticka ponuda, i da sve to ne bi mogli ostvariti bez pomoci Grada, TZ-a i Istraturista. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANCIC)

Umagination

Usporedo s Adria Music Conferenceom poceo je i Umagination u Stella Marisa. Pa tako prve veceri na Warm up partyju u klubu Jimmy Woo gostuje njemacka glazbena institucija Envy my Music koju predstavljaju DJ-i Marco Sonke i Sven Kirchof, dok je u subotu na redu nastup glavnih zvijezda u velikoj ATP Dance areni - glazbu ce puštati clan svjetske glazbene atrakcije Swedish House Mafije DJ Axwell, autor prošloljetnog hita "Tung" Deniz Koyu i DJ Chuckie.


Podijeli: Facebook Twiter