U Umagu najbolji hrvatski tenisaci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Teniski turnir ATP Vegeta Croatia Open se ove godine održava u nešto ranijem terminu nego lanjskih godina, izmedu Wimbledona i Olimpijskih igara, te u tjednu s još tri ATP turnira.

Nastupom umaških glazbenika i DJ-a Dannya K u cetvrtak 5. srpnja navecer pocinje 23. izdanje tog turnira, ciji su program na konferenciji za novinare predstavili umaški gradonacelnik Vili Bassanese, direktorica tamošnje Turisticke zajednice Sanda Bravar Radizlovic, direktor turnira Vanja Božickovic i Arlen Brozic, direktorica izvršnog odbora ove manifestacije.

Ove godine u Umagu ce biti neki od najboljih hrvatskih tenisaca, Marin Cilic, Ivo Karlovic, Ivan Dodig i Antonio Veic, kaže Božickovic. Osim njih, tu ce se okupiti i cak pet igraca koji se na ATP listi nalaze izmedu 16. i 23. mjesta. Naslov ce braniti aktualni pobjednik Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, a na stadion Stella Marisa vraca se i trenutacno 16. igrac svijeta Španjolac Fernando Verdasco, te njegov sunarodnjak, pobjednik 2012. godine, Juan Carlos Ferrero koji ce šesti put nastupiti u Umagu. Snage ce odmjeriti i igraci iz Italije, Njemacke, Slovenije, Slovacke, Portugala, Latvije, Francuske, Ukrajine i Argentine.

- Svi su oni prepoznali ovo kao nezaobilazan event u teniskom kalendaru. Nadam se da cemo ove godine nakon 22 godine ponovno na postolju pobjednika gledati domaceg igraca, rekao je Božickovic.

Prijenosi i snimke meceva iz Umaga moci ce se pratiti na petnaest TV postaja u do sada potvrdene 133 zemlje svijeta na pet kontinenata, gdje ce ih potencijalno moci gledati 70 milijuna kucanstava, uz 700 milijuna kucanstava koja ce informacije s umaškog stadiona primati putem vodecih globalnih medijskih kuca, poput BBC World Newsa, Eurosporta, Al Jazeere, i drugih.

Brozic je dodala da cijeli event osim sportskog, ima i drugih sadržaja koji su važni za promociju. To su zabavni programi, koncerti vodecih domacih glazbenika poput Olivera Dragojevica, Ane Rucner i Jinxa, te svjetskih zvijezda poput Estelle i Freemasonsa. Održat ce se i biranje miss hostesa, Kid's Week - druženja tenisaca s najmladima, te modna revija. Važan segment turnira je i Istra Gourmet Festival.

Sva dogadanja odvijat ce se oko i na stadionu Stella Marisa, a turnir završava 15. srpnja finalnim mecom i koncertom Jinxa. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter