U Umagu Istraturistično ljeto za obitelji iz Like i Zagorja

Pazinski Puris, pogoni
Pazinski Puris, pogoni

Od 17. lipnja do 1. srpnja u Umagu je omogućeno ljetovanje za 18 obitelji iz Krapinsko-zagorske i Ličko-senjske županije koje su pod upravljanjem Centara za socijalnu skrb Krapina odnosno Gospić. Čak 42 djece uživat će u čarima ljetovanja u naselju Polynesia u Umagu. Projekt je inicirao Istraturist Umag u suradnji s bujskim Centrom za socijalnu skrb, Turističkom zajednicom Umag te Udrugom Communitas.

Vlakić, minigolf i segway

Udruga Communitas organizirat će radionice za roditelje i djecu kako bi ih na zabavan, ali i edukativan način podučila kako je obitelj mjesto od koje sve počinje. Akciji su se priključili i Istraturistovi zakupci, te će djeca i njihovi roditelji, odnosno skrbnici, tijekom svog boravka u Umagu moći koristiti primjerice besplatnu vožnju turističkim vlakićem, zaigrati mini golf, uživati u vodenim sportovima ili u vožnji segwayom. Istraturist je pripremio i niz zanimljivosti u sklopu animacijskog programa za djecu-neplivače. Turistička zajednica grada Umaga sudjelovala je u troškovima prijevoza obitelji do Umaga.

- Svjesni smo da postoje mnoga djeca koja žive u Hrvatskoj, a koja iz raznih razloga, nikada nisu vidjela more, niti doživjela ovakvu vrstu ljetovanja. Iz toga razloga Istraturist je poveo inicijativu i ostvario suradnju s Centrom za socijalnu skrb Buje, a preko njih i s centrima u Krapini i Gospiću, kako bi omogućili barem nekim obiteljima ljetne praznike. Posebno sam zahvalan svim zakupcima koji su objeručke prihvatili podržati akciju i time omogućili da obitelji koriste i njihove usluge i proizvode. Ponosan sam što Istraturist njeguje partnerski odnos sa svojim zakupcima, te vjerujem da će naši gosti provesti zaista sadržajno Istraturistično ljeto, naglasio je direktor Istraturista Ronald Korotaj. (Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter