U Umagu i okolici postavljene informativne ploče


Grad Umag, Muzej grada Umaga i Turistička zajednica grada Umaga lani su započeli projekt izrade i postavljanja kulturno-turističkih informativnih ploča. Na taj bi se način označili kulturni i povijesni lokaliteti na području Umaga i pružila informacija na hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom jeziku.

Do sada su postavljene info tabele u Lovrečici, Sv. Ivanu, Katoru, Zambratiji i u Savudriji pokraj svjetionika te u luci. Njihovim postavljanjem obogaćuje se turistička ponuda i prenosi povijest Umaga, jer se upravo njima označavaju mjesta sakralne baštine, arheološki lokaliteti, važne komunalne građevine, etno baštine i paleontološki nalazi.

Umaški je muzej informacije za ploče osim iz svoje arhive dobio i od stanovnika područja na kojima su one postavljene, kao i iz Državnog arhiva u Rijeci, iz Gradskog muzeja povijesti i umjetnosti u Trstu, Nacionalne knjižnice u Beču i drugih.

Projekt je financiran sredstvima Grada Umaga i to u visini od 95.873 kuna, a proizvod je timskog rada uz pomoć kojeg će se na jednostavan način približiti povijest grada turistima i Umažanima. (T. GRGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter