U Umag stiže slavni John Jorgenson

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnji Dan grada Umaga bit će obilježen jednim iznimnim glazbenim događajem. U sklopu europske turneje u kazališnoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta "Ante Babić" danas u 21 sat nastupit će John Jorgenson Electric Band iz SAD-a i riječki glazbenik Damir Halilić Hal koji će tom prilikom promovirati upravo objavljeni album "Mare Nostrum" snimljen u Londonu, u produkciji legendarnog BJ Colea.

Koncert je organiziran pod pokroviteljstvom Grada Umaga i njegove turističke zajednice koji su, prepoznavši umjetničku vrijednost projekta, upravo ovaj koncert uz besplatan ulaz odlučili pokloniti svojim sugrađanima.

Da je Damir Halilić Hal, hrvatska uzdanica u samom vrhu ljestvice najboljih svjetskih gitarista, to u Hrvatskoj svi znaju. A tko je John Jorgenson koji će s Umažanima proslaviti Dan grada? Osim što je vodeći predstavnik američke gypsy jazz scene, Jorgenson je šest godina vodio band Eltona Johna i surađivao s nizom najslavnijih zvijezda, od Luciana Pavarottija, Boba Dylana, Barbre Streisand, Bonnie Raitt, Stinga, Billyja Joela, Johnnyja Casha, Lionela Richieja, Earla Scruggsa pa sve do besmrtnika kao što je Benny Goodman.

Jorgenson se pojavljuje na naslovnicama svih najutjecajnijih svjetskih gitarističkih magazina i svira na svim najprestižnijim svjetskim festivalima. Nacionalnu pažnju u SAD-u privlači 1980. godine s Desert Rose Bandom osvajajući pet puta vrh top-ljestvice singlova i brojne nagrade…

U filmovima "Gattica" i "Head in the Clouds" pojavljuje se u ulozi Djanga Reinhardta, a kao ime s A-liste svjetskih session glazbenika može ga se čuti na više od 30 albuma prodanih u platinastoj tiraži među kojima su i brojni dobiveni Grammyji. (S. MRKIĆ MODRIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter