U Uljaniku porinut "Grande Togo"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mnoštvo Uljanikovih radnika, Puljana, ali i turista ispratilo je u subotu s navoza 1 gradnju 482 - brod "Grande Togo". U more ga je simbolicnim rezanjem vrpce i udarcem šampanjca o trup poslala osmogodišnja Nina Sebastijan, ucenica Osnovne škole Vidikovac.

Rijec je o šestom iz serije od sedam višenamjenskih brodova za prijevoz automobila, kamiona i kontejnera nosivosti 26.650 tona koje Uljanik Brodogradilište gradi za talijanskog brodara Grimaldi Grupu.

Kako je naveo Silvan Kranjc, clan uprave Uljanik Brodogradilište, Uljanik je za Grupu Gimaldi u posljednjih deset godina izradio 17 brodova.

Ovo je cetvrto ovogodišnje porinuce u Uljaniku, od pet planiranih. Tijekom godine Uljanik je vec isporucio "Grande Senegal", "Grande Cameroon" i jaružara "Ibn Battutu".

Kao zanimljivosti navedimo da ce brod "Grande Togo" istovremeno na svojih 12 paluba, od cega dvije prilagodljive, moci prevoziti oko 3.890 automobila i 1.360 kontejnera. Ukupna dužina broda iznosi 210, širina 32, a visina 21,5 metar. Do krajnje brzine od 21,9 cvorova porivat ce ga Uljanik/MAN-B&W glavni motor.


Podijeli: Facebook Twiter