U Uljaniku održana "Roštiljarka live 2017"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Spring Metal Armageddon" bio je naziv koncertne Roštiljarke koja se održala u petak navečer u klubu Uljanik a kojoj se predstavilo tri benda i to Frantic Amber iz Švedske, Pokerface iz Rusije i Sunless Sky iz SAD-a. Iako su bili najavljeni, Angry Again koji su trebali otvoriti večer morali su otkazati dolazak zbog toga što je jedan od njihovih članova prije dolaska u Pulu, u Grazu, završio u bolnici zbog problema sa slijepim crijevom. 

Sunless Sky otvorili su večer setom power metala s gitarama koje prže i pjevačem za kojeg se čini da nema tog visokog tona kojeg ne može uloviti. Te moćne kombinacije pridonose iznimnoj kvaliteti ovog benda kojem je veliki plus i to što je jedan od gitarista Curran Murphy koji je jedno vrijeme svirao u legendarnom kanadskom thrash bendu Annihilator. Sunless Sky započeli su pred skoro praznom velikom salom ali to ih ni najmanje nije obeshrabrilo da daju najbolje od sebe i predstave se kao vrhunski profesionalci. 

Pokerface predstavili su pjesme s albuma „Game on“, a prvo što upada u oči i posebno uši je pjevačica s iznimno jakim, mogli bi reći opakim glasom. Ovi Rusi i Ruskinje poigravaju se s thrash i death metalom a nastup su završili obardom legendarne „Ace of spades“ Motorheada. 

Frantic Amber preuzeli su binu kao zadnji bend večeri. Ovaj bend zanimljiva je kombinacija četiri cure i jednog dečka koji dolaze iz Švedske, Danske, Japana i Kolumbije i pokazuju da metal zbilja nema granica, kao što su pokazala i prethodna dva benda. Uz to ove četiri cure razbijaju stereotipe o nježnijem spolu dok na bini zvuče prilično moćno, pravo death metalski a njihova se energija prelijeva i na ne baš brojnu publiku koja se konačno odlučuje stisnuti uz rub bine i uživati u njihovim rifovima i snažnom vokalu. (M. Ra.)

 


Podijeli: Facebook Twiter