U Uljaniku isporučen brod za prijevoz automobila

Bogata enogastronomska ponuda najistočnije županije (D. ŠTIFANIĆ)
Bogata enogastronomska ponuda najistočnije županije (D. ŠTIFANIĆ)

U brodogradilištu Uljanik jučer je obavljena predaja prvog iz serije od tri broda za prijevoz automobila i ostalih vozila koje je Uljanik ugovorio s tvrtkom Auto Marine Transport's Kajmanskih otoka, izvijestio je Uljanik. Brod "Siem Cicero" ima 13 paluba za transport 7.000 vozila. Nosivosti je 17.416 tona, dužine 200 i širine 32,26 metara, brzine od 19,43 čvorova. Brod impresivne veličine porivat će M.A.N. B/W glavni motor ukupne snage 11.200 kW pri 117 okretaja u minuti.
 
Izgrađen je u skladu s najnovijim ekološkim zahtjevima za smanjenjem emisije sumporovih oksida?te je dio teretnog prostora izveden od lakih kompozitnih materijala, ističu iz Uljanika u priopćenju objavljenom putem Zagrebačke burze. 

Brod je porinut i kršten 13. studenog prošle godine uz prisustvo mnogobrojnih građana.

"Siem Cicero" izgrađen je kako bi pružao usluge kompaniji Volkwagen. Zajedno sa sestrinskim brodovima ovaj brod objedinjuje nove tehnologije koje će umanjiti štetni utjecaj na okoliš - kao što su pročistač ispušnih plinova, sustav za tretiranje balastnih voda te lagana konstrukcija, bilo je rečeno pri njegovom porinuću.

Riječ je o grdosiji s 13 paluba dužine poput dva nogometna igrališta čija se isporuka u trenutku porinuća planirala nešto ranije. (Hina, GI)




Podijeli: Facebook Twiter