U Tunisu ubijeno 17 turista

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu na tuniski muzej u srijedu je ubijeno 19 osoba, među kojima 17 turista, priopćila je tuniska vlada, a hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je da među žrtvama nema hrvatskih državljana.

MVEP je javio da ni među taocima nema Hrvata. Televizija je prikazala kako se strani turisti pokušavaju skloniti od pucnjave, a pokrivaju ih snage sigurnosti. Snage sigurnosti opkolile su najmanje dvojicu gerilaca u muzeju Bardo koje je popularno odredište stranih turista, rekao je glasnogovornik ministarstva unutrašnjih poslova.

Napad na tako popularnu metu težak je udarac za malu sjevernoafričku državu koja se oslanja na europske turiste i dosad je uspijevala izbjeći nasilje, otkako je 2011. u narodnome ustanku svrgnut dotadašnji predsjednik Zine El-Abidine Ben Ali. Tuniske vlasti nisu objavile nacionalnost otetih. Potvrdi li se broj stradalih stranaca, bit će to najteži slučaj od al Qaedina samoubilačkog napada 2002. na sinagogu na turističkome otoku Djerbi kad je poginula 21 osoba. Dužnosnik talijanskog ministarstva vanjskih poslova u Rimu rekao je da su dva Talijana ranjena u napadu, ali nije jasno da li su oni među taocima. Još oko 100 Talijana bilo je u tom području i tuniska policija sklonila ih je na sigurno, rekle su vlasti. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter