U tunelu Učka led s krova vozila pao na drugo vozilo

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula tragaju za nepoznatim vozačem koji je 4. siječnja oko 14 sati u tunelu Učka izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, a potom napustio mjesto nesreće a da s drugim vozačem nije razmijenio podatke i popunio europsko izvješće o prometnoj nesreći.

Nesreća se dogodila kada je nepoznati vozač upravljao nepoznatim skupom vozila u tunelu, kolnikom brze ceste B-8 (naplatne kućice s kvarnerske strane – naplatne kućice s istarske strane), a da prije uključivanja u promet nije s vozila očistio snijeg i led.

Prilikom mimoilaženja s teretnim automobilom Citroen, pulske registarske oznake, s krova nepoznatog priključnog vozila pao je komad leda na prednje vjetrobransko staklo Citroena, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 53-godišnjak, pri čemu je nastala materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna.

Nakon što je sudjelovao u prometnoj nesreći, nepoznati vozač je napustio mjesto događaja, a da s drugim sudionikom nije popunio i potpisao izvješće o prometnoj nesreći ili na drugi način razmijenio osobne podatke i podatke o vozilima. Policijski službenici tragaju za nepoznatim vozačem zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

S obzirom na to da su na pojedinim prometnicama u Hrvatskoj proglašeni zimski uvjeti, Policijska uprava istarska upozorava vozače i druge sudionike u prometu da su se radi vlastite i tuđe sigurnosti dužni pridržavati odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama. (GI)

 


Podijeli: Facebook Twiter