U trostrukom sudaru četiri lakše ozlijeđene osobe

Prometna nesreća na Vodnjanskoj cesti (D. MEMEDOVIĆ)
Prometna nesreća na Vodnjanskoj cesti (D. MEMEDOVIĆ)

U prometnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak oko 20.40 sati u Vodnjanu, četiri su osobe lakše ozlijeđene. Nesreća se dogodila kada je 22-godišnja slovenska državljanka upravljala automobilom Hyundai, slovenske nacionalne oznake, jednosmjernim kolnikom Fažanske ceste u suprotnom smjeru. Dolaskom do kolnika državne ceste D-75, odnosno raskrižja vozačica se započela uključivati u promet, a da prethodno nije  propustila sva vozila te je bočnim dijelom automobila udarila u prednji dio  automobila Renault, pulske registarske oznake, kojim je kolnikom državne ceste D-75 upravljao 40-godišnjak.

Od siline udarca, oba automobila su odbačena te je na zadnji dio Hyundaija naletio autobus Pulaprometa, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 37-godišnjak, a koji je potom udario i u Renault te ga odbacio desetak metara od kolnika. U prometnoj nesreći su vozači i 42-godišnji putnik iz autobusa lakše ozlijeđeni te im je pomoć pružena u Općoj bolnici Pula. Za vrijeme obavljanja očevida promet na D-75 bio je zatvoren od 20.55 do 22.05 sati.

Sinoć na mjestu događaja, kada je policija obavljala očevid, nismo zatekli vozače osobnih vozila. Rečeno nam je da su odvezeni vozilima Hitne medicinske pomoći te da su vatrogasci ozlijeđene morali vaditi iz automobila.

U autobusu je bilo pet ili šest putnika od kojih je jedan zatražio liječničku pomoć. Po izgledu vozila, odnosno oštećenja na karoserijama zaključilo bi se da su sudionici teško ozlijeđeni, ali srećom to se nije dogodilo. Vozače u osobnim vozilima od težih ozljeda zaštitili su sigurno zračni jastuci koji su se aktivirali. Po oštećena vozila došla je vučna služba. Dijelova automobila i autobusa te krhotina stakla bilo je posvuda po kolniku, ali su ih djelatnici Istarskih cesta po okončanju policijskog očevida odmah uklonili. Od prisutnih mještana saznali smo da su se na tom mjestu ranijih godina češće događale prometne nesreće. (S. BODLAJ IVAŠIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter