U trinaest restorana promotivne cijene i ponude


S prvim danom travnja započinje jubilarno deseto proljetno izdanje akcije "Putovima rovinjskih delicija" koje organizira Udruženje obrtnika Rovinja u suradnji s Turističkom zajednicom Rovinj.

Tijekom čitavog tjedna, do 8. travnja, gosti će moći odabrati jedan od trinaest eminentnih rovinjski restoran koji su se uključili u akciju gdje će gastronomske delicije uz čašu domaćeg vina moći kušati po promotivnoj cijeni od 120 kuna za mesni ili riblji jelovnik. Najava nije obavezna. Restoran "La perla" u Bullesichevoj ulici za riblji ručak nudi: bavete ala školjo s jakobovom kapicom, taljatele od tune s mini rajčicama i inćunima, te semifredo sa šumskim voćem. Na mesnom meniju su pljukanci s pršutom, šparugama i tartufima, zatim pureća prsa u umaku od suhih šljiva i majčine dušice, te krostata od svježeg sira i šumskog voća.

Kozice i rumbač

Restoran "Brancin da Nino" na Trgu Pignaton u ribljoj verziji nudi: kozice na salati u umaku od citrusa, zatim "pijani" rumbač s aromatičnim krumpirom, te štrudlice s rogačom i čokoladnim umakom. Mesna inačica nudi smotani pršut sa svježim sirom, ramstek u umaku od hrena sa šarenom palentom, te štrudlice u karamel umaku. Restoran "Lovor" u Nazorovoj ulici u ribljoj verziji nudi pržene girice, brodet od škampi i školjki s palentom i domaći kolač, a u mesnoj istarsku maneštru, ramstek u umaku od pršuta i crnog vina s rezancima, te njoke s marmeladom. Restoran Fortuna u Rismondovoj ulici u ribljoj verziji nudi riblju juhu, rižoto od morskih plodova "Rovinjska zvijezda" i tiramisu, u mesnoj juha od rajčica, domaće fuže sa šugom i miješanom salatom i tiramisu. Zalogajnica "Volley ferata" na Kolodvorskom šetalištu u ribljoj verziji nudi špagete s dagnjama, file brancina u umaku od poriluka, mrkve i tikvice na maslacu, te čokoladne raviole ili palačinke, a u mesnom "Istarski pijat", svinjske medaljone u umaku od šampinjona i palentu s crnim maslinama, te čokoladne raviole ili palačinke. Restoran "Calisona" s Trga na mostu u ribljoj verziji nudi marinirane sardone i mousse od brancina sa šparugama, zatim orada u pećnici i kolač, a u mesnoj šparuge na salatu sa skutom i jajima, svinjske medaljone u zelenom papru, te kolač. Restoran Dario iz Pulske ulice u ribljoj verziji nudi gustu juhu od plodova mora s ječmom, file brancina u umaku od mini rajčica i crnih maslina na blitvi i krumpiru, te palačinke s limunom i šećerom, a u mesnoj ragu juhu, punjeni svinjski file s povrćem na žaru, i panakotu. Restoran "Sidro" iz Rismondove ulice u ribljoj verziji nudi morsko predjelo, bavete s plodovima mora, filet brancina s prilogom i čokoladnu tortu, a u mesnom kajmak, mućkalicu, pljeskavicu s prilogom, te čokoladnu tortu. Restoran "Maslina" iz Radićeve ulice u ribljoj verziji nudi rižoto s dimljenim lososom, pomidorine i crveni radić, lignje s hladnim umakom od kapara i pomidorina, tortu od sira s vrhnjem i šumskim voćem, a u mesnoj domaće njoke u mocareli s orasima, biftek na podlozi od poriluka, za prilog ratatui, te kolač s čokoladom i makom.

Sezonska jela

Restoran "Orca" na Gripolama u ribljoj inačici nudi palentu s listom i kanaštrelama, file brancina u umaku od bijelog vina i vrhnja, "žilijen" povrće i salatu, te domaću skutu sa smokvama prelivenim kremom od naranče i muscatom, a u mesnoj inačici palentu sa špaletom i šparugama, teleće pečenje s restanim krumpirom i salatom, te opet domaću skutu sa smokvama prelivenim kremom od naranče i muscatom. Restoran "Feral" u Ulici Cocaletto u ribljem meniju nudi carpaccio od jadranske tune, sezonski brodet "Feral", palentu sa začinskim biljem i sezonskim varivom, te ravioli s medom i orasima, a u mesnom jelovniku domaći proljetni pljukanci, mlada istarska janjetina u teći, krumpir s ružmarinom i sezonsko varivo, ravioli s medom i orasima. Restoran "Graciano" na Obali palih boraca u ribljem jelovniku nudi mariniranu riblju fantaziju, dimljeni jadranski file s prilogom "agročokoladni" desert, a za mesni proljetnu fritaju, ramstek s prilogom i "Nonin kolač". Restoran "Arupinum" u Adamovićevoj ulici u ribljoj varijanti nudi pljukance s tikvicama i kozicama, file ribe s kaparima i maslinama na podlozi od blitve, te domaći kolač, a u mesnoj raviole s tartufima, svinjske medaljone u umaku od gljiva s domaćim njokima, te domaći kolač. (Anđelo DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter