U tri najvažnija sportska objekta potpuno besplatan internet

Maškare u Buzetu i jedno poznato lice (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Maškare u Buzetu i jedno poznato lice (G. ČALIĆ ŠVERKO)

U dvorani kompleksa Doma sportova Mate Parlov pulski gradonačelnik Boris Miletić i direktor gradskog trgovačkog društva Pula sport d.o.o. Ivan Glušac predstavili su novu, potpuno besplatnu, uslugu bežičnog interneta za sve korisnike, ponajprije sportaše i rekreativce, te posjetitelje sportskih objekata kojima upravlja Pula sport.

Neograničen broj logiranja

Od ovog je tjedna, naime, svim korisnicima i posjetiteljima pulskim sportskih objekata, odnosno dvorani Doma sportova Mate Parlov, Sportskom centru Mirna (Pattinaggio) te Gradskom stadionu Aldo Drosina, kojim upravlja trgovačko društvo Pula sport, omogućeno besplatno korištenje usluge bežičnog wi-fi interneta. Do sada je Nogometni klub Istra 1961 imao mogućnost wi-fi internate za zapadnu tribinu Gradskog stadiona Aldo Drosina, ali sada će posjetitelji zapadne, sjeverne i istočne tribine (koju je doduše za svoje utakmice pulski prvoligaš zatvorio) imati mogućnost korištenja besplatne wi-fi mreže. Na ovaj način usluga besplatnog interneta pod nazivom "Pula sport Free" dostupna je u tri najvažnija sportska objekta u Puli.

- Pula sport prati suvremene trendove i dodatno se približava svojim korisnicima i posjetiteljima te vjerujem da će im provedeno vrijeme u sportskih objektima biti još ugodnije. Podsjećam, mreža besplatnog gradskog interneta PulaFreeAir danas obuhvaća nekoliko najfrekventnijih gradskih lokacija poput tržnice, trgova Portarata i Forum, Giardina, Zajednice Talijana Circolo, pulske Politehnike, Titov parka i drugih, a ove godine usluga besplatnog interneta uvedena i u svim autobusima Pulaprometa. Riječ je o kontunitetu ulaganja u suvremenu tehnologiju i to je nešto na čemu ćemo i dalje raditi. Stoga me veseli ovaj kontinuitet ulaganja u tzv "pametni grad" i ovo je korak naprijed koji će koristiti brojnim sportašima i posjetiteljima naših sportskih objekata. Vjerujem da će i druga gradska trgovačka društva pratiti ovaj trend, kazao je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Direktor Pula sporta Ivan Glušac pojasnio je da je usluga besplatnog interneta cjelodnevno omogućena u zoni sportskih zbivanja, odnosno na tribinama tri sportska objekta, kako za posjetitelje, tako i za sportske klubove koji imaju obvezu vođenja on-line zapisnika s natjecanja.

- Uveli smo besplatni Internet na tri objekta, u koja smo montirali jedanaest centrala, a brzina je i više nego solidna (50 mb/s), naravno, ovisna je o broju logiranih korsnika u danom trenutku. Korisnici mogu pristupiti mreži u trajanju dva sata prilikom svakog logiranja, dok su brzine surfanja ovisne o broju korisnika. Nakon dva sata treba se ponovno logirati, ali broj logiranja je neograničen, dodao je Glušac.

Radove na uvođenju sustava bežičnog interneta izvela je tvrtka IstraCom d.o.o. u ukupnoj vrijednosti od 60,3 tisuće kuna za sve tri lokacije, a ugrađenih 11 uređaja podržavaju ukupno do dvije tisuće korisnika u svakom trenutku. (Goran ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA


Podijeli: Facebook Twiter