U tri klika biraj život bez nasilnika!

Marina Tomašević i rukometašica Lokomotive (M. TODOROV/CROPIX)
Marina Tomašević i rukometašica Lokomotive (M. TODOROV/CROPIX)

Javnu akciju "U tri klika biraj život bez nasilnika - Sportom protiv nasilja", kojoj je cilj informirati građane o načinima uključivanja u borbu protiv nasilja nad ženama i mogućnostima zaštite, danas je na zagrebačkom jezeru Bundeku organizirala Ženska soba - Centar za seksualna prava.

"Napravili smo važne promjene u Hrvatskoj po pitanju suzbijanja nasilja nad ženama, no predstoje nam još brojni drugi koraci, a jedan od njih je upozoriti građane na taj problem i podići osviještenost", rekla je koordinatorica Ženske sobe Maja Mamula. Zato se, dodala je, i provodi javna kampanja protiv nasilja nad ženama, čija je okosnica web-stranica Sigurnomjesto.hr u koju su se uključile brojne javne osobe.

U sklopu akcije na Bundeku je održana simbolična utakmica koju su odigrali rukometašice i rukometaši te javnosti poznate osobe. Na štandovima su građanima bili dostupni informativni materijali - letci, brošure, priručnici protiv nasilja nad ženama te rukometne lopte s potpisima sportaša i sportašica te ostali rekviziti i promomaterijali Hrvatskog rukometnog saveza.  

Ta je akcija nastavak kampanje "U tri klika biraj život bez nasilnika" koju Ženska soba provodi u suradnji sa zagrebačkim Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, uz financijsku podršku Ministarstva socijalne politike i mladih, Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH. Ženska soba kampanju provodi u suradnji s organizacijama civilnoga društva: S.O.S. telefon - poziv u pomoć Virovitica, Centrom za žene Adela iz Siska i Centrom za podršku i razvoj civilnog društva "Delfin" iz Pakraca.

Hrvatski rukometaši Blaženko Lacković, Marko Kopljar, Damir Bičanić i Lovro Šprem su za potrebe podrške kampanji otvoreno progovorili o važnosti prepoznavanja problema nasilja nad ženama u hrvatskome društvu te istaknuli važnost te kampanje.

"U tri klika biraj život bez nasilnika" velika je nacionalna, dvogodišnja kampanja protiv nasilja nad ženama koju su već podržale brojne javne osobe iz svijeta glazbe, umjetnosti i znanosti te predsjednik Republike Ivo Josipović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter