U tri dana 132 pomorska prekršaja

(M. S.)
(M. S.)

Tijekom proteklog vikenda pomorska policija je provela pojačani nadzor na moru radi povećanja sigurnosti kupača, ronioca i nautičara.

Kontrolirano je ukupno 136 plovila, od čega 34 hrvatska i 102 pod stranom zastavom te ukupno 202 osobe na plovilima. Provjerena su 163 strana i 39 hrvatskih državljana, a utvrđeno je ukupno 132 prekršaja na moru.

Najviše je evidentirano nepropisnog glisiranja (110) kod 38 državljana Austrije, 34 državljana Njemačke, 13 državljana Slovenije, 12 državljana Italije, 5 državljana Hrvatske, 3 državljana Češke te po jedan državljanin Belgije, Norveške, Poljske, Velike Britanije i Nizozemske.

Od ostalih prekršaja iz Pomorskog zakonika, utvrđeno je osam prekršaja neposjedovanja potrebitih dokumenata na plovilu, dva prekršaja neposjedovanja uvjerenja o osposobljenosti i jedan prekršaj neispravnih oznaka na brodici.

Iz ostalih zakona, utvrđeno je šest prekršaja obavljanja športskog ribolova bez dozvole, četiri prekršaja izbjegavanja granične kontrole i jedan prekršaj iz Zakona o obveznom osiguranju u prometu. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter