U travnju Ipsilonom bez ogranicenja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gradnje punog profila Ipsilona i pretvaranja brze ceste u autocestu od utorka su uvedena ogranicenja u prometovanju na dionici Buje - cvor Nova Vas. U smjeru Umaga promet je na ovoj dionici zatvoren do 26. ožujka te je usmjeren na zaobilazni pravac od cvora Nova Vas državnim i županijskim cestama preko Brtonigle do cvora Buje. Istovremeno ce se promet prema jugu i Kanfanaru odvijati nesmetano.

Miniranja na zapadnom kraku preseljena su s dionice Višnjan - Nova Vas na dio Ipsilona izmedu Buja i Umaga. Na tom se dijelu u 11 i 14 sati, dok se odvija miniranje, nakratko zaustavlja promet. Uz Ipsilon i prilazne ceste postavljene su ploce s istaknutim ogranicenjima u prometovanju.

I dalje je do 30. travnja zatvoren cvor Medaki. Cvorom se može proci, ali su zatvoreni izlazi za Vrsar, do kojeg se sada s Ipsilona može doci silaskom na cvorovima Kanfanar ili Baderna te dalje državnim i županijskim cestama. Slican režim vlada i na cvoru Višnjan, s kojeg se ne može sici na izlaz za Porec pa se za to koristi državna cesta od cvora Baderna.

Na cvoru Medaki pocelo se raditi nakon što je dovršen cvor Baderna. Po slicnom modelu, po kojem se radi lakšeg odvijanja prometa ne gradi istovremeno na dva susjedna, na jesen ce se proširivati cvorovi Buje, Nova Vas i Kanfanar.

Do 26. ožujka i dalje je zatvorena dionica od cvora Rogovici do cvora Žminj, a obilaznica je županijska cesta od Pazina do Žminja. Do istog datuma zatvorena je i dionica od cvora Vodnjan jug do cvora Pula kod Stancije Peliceti pa se u Pulu može stici državnom cestom iz smjera Vodnjana. Ta je dionica dio pravca od Kanfanara do Pule, koji ce se prvi otvoriti u punom profilu, i to vec do turisticke sezone.

Prošli tjedan otvoren je novi cvor Vodnjan sjever, pa se Ipsilonom može voziti do Vodnjana i s tog cvora krenuti prema Puli, Medulinu ili prema Fažani. Cvor je u potpunosti dovršen.

Prema informacijama clana uprave operatera Ipsilona, društva za upravljanje i održavanje Bina-Istre, Christiana Santalese, u travnju ce se ukinuti sva ogranicenja u prometu, a pocetkom lipnja trebao bi biti pušten u promet puni profil najprometnijeg dijela Ipsilona od Kanfanara do Pule.


Podijeli: Facebook Twiter