U "Torti" će se urediti ekskluzivni boutique hotel

Ne zna se kada bi se Torta mogla pretvoriti u hotel (Arhiva)
Ne zna se kada bi se Torta mogla pretvoriti u hotel (Arhiva)

Ovih se dana u javnosti pojavila priča kako je trenutnom zakupcu restorana u ACI marini na pulskoj rivi, poznatijoj kao "Torta", otkazan ugovor o zakupu, a sve kako bi ACI taj objekt mogao renovirati, odnosno nadograditi i u njemu otvoriti hotel. Upit je li to točno uputili smo stoga u ACI, ali i u gradsku upravu da bi vidjeli je li na toj lokaciji moguće otvaranje hotela, što kažu gradski prostorni planovi vezani za to područje, ali i kako bi se takav hotel uklapao u jedan budući razvoj i uređenje pulske rive, o čemu se već godinama priča.

Dugoročni planovi ulaganja u marine

Kako smo saznali od direktorice korporativnih komunikacija i marketinga ACI-ja Gracie Krainer, "u sklopu plana investicija te dugoročne strategije razvoja ACI marina razmatraju se mogućnosti daljnjeg razvoja i unaprjeđenja poslovanja, kako u ACI marini Pula, tako i u ostalim ACI marinama u sustavu".

- Jedan od mogućih smjerova razvoja ACI marine Pula u dugoročnom planu pretpostavlja i prenamjenu sada neiskorištenih prostora zgrade marine u ekskluzivni boutique hotel, pojasnila je Krainer za naše novine, ali i dodala kako dio priče o zakupcu ipak nije točan. - Zakupcu restorana nije otkazan govor, već mu ugovor ističe u travnju. Za zakup restorana bit će raspisan novi natječaj, odgovorila je Krainer.

No, iz Grada Pule, točnije nadležnog Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i imovinu Grada Pule pojasnili su nam da je izrada Urbanističkog plana uređenja Rive, koji će biti relevantan plan za provedbu svih zahvata u prostor, trenutno u završnoj fazi, odnosno pred samo donošenje od strane nadležnog tijela grada te da je u izradu tog plana u raznim fazama bio uključen i ACI koji zasad nije iskazao namjeru za realizaciju gradnje boutique hotela. (Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter