U toplini doma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Buduci da se zimi najveca borba vodi s hladnocom, pobrinite se da taj rat dobijete i prije prve bitke: mnoštvo ukrasnih jastucica, tepih, topao vuneni pokrivac i udobne papuce neka vam budu glavno oružje, a od sumornog pogleda na kišu i vjetar zaštitite se debelim zastorima. Blagdani su iza nas, a s njima u prošlosti je ostalo i cjelodnevno obiteljsko druženje i onaj poseban, svima drag, osjecaj zajedništva i topline. Uoci novih poslovnih izazova i obveza, mnogi ce zasigurno ovih dana poželjeti vratiti vrijeme malo unatrag ili za barem još koji dan produžiti blagdanski ugodaj u svome domu, ako ništa drugo barem za one trenutke opuštanja nakon radnog dana. Božicno drvce možda je vec uklonjeno, no ono nije jedino koje ce vam grijati srce za dugih zimskih veceri - toplu atmosferu svoje kuce ili stana možete zadržati na stotinu nacina koji ce stambeni prostor uciniti domom.
S obzirom na to da se za zimskih mjeseci najveca borba vodi upravo s hladnocom, pobrinite se da taj rat dobijete i prije prve bitke: mnoštvo ukrasnih jastucica, tepih, topao vuneni pokrivac i udobne papuce neka vam budu glavno oružje, a od sumornog pogleda na kišu i vjetar zaštitite se debelim zastorima. Naravno, razmaknut cete ih s prvom zrakom sunca, no inace neka vam životni prostor osvjetljavaju ukrasne svjetiljke vedrih boja koje ce lako odagnati zimsko sivilo. Zamijeniti ih možete i mirisnim svijecama u kombinaciji sa suhim ili svježim vocem, ali i cvijecem ili drugim biljem koje ce prostor ispuniti kisikom i životom. Ako se grijete na drva, nemojte cjepanice skrivati od pogleda - složite ih u uredne hrpice na za to predvideno mjesto zajedno s priborom za kamin, a u blizinu smjestite omiljeno štivo za trenutke opuštanja.
Nemojte zanemariti nijednu prostoriju svoga doma - kupaonicu ukrasite mirisnim sapuncicima ili svijecama, spavacu sobu mnoštvom mekih jastucica, a u kuhinji u prvi plan stavite zacinsko bilje koje ce svojim mirisom oplemeniti ambijent. Na kraju, ne zaboravite svoje najmilije. Fotografije onih koji vam nisu blizu, a koji vam osobito nedostaju, smjestite na središnje mjesto svoga doma - iznad kamina, na zid dnevnog boravka, uz stubište, u hodnik... Tako biste uvijek bili okruženi najmilijima, a u srcu vam nikad ne bi nedostajalo topline. (M. F.)

 


Podijeli: Facebook Twiter