U tijeku prebrojavanje glasova, prednost desnog centra


Prebrojavanje glasova počelo je u ponedjeljak ujutro na Siciliji dan nakon regionalnih izbora a prva predviđanja daju malu prednost desnoj koaliciji, gotovo izjednačenoj s populistima Pokreta 5 zvijezda (M5S).

Po predviđanju instituta EMG za privatnu tv postaju La7, kandidat desnice Nello Musumeci dobija 37,3 posto glasova nasuprot 36,8 za kandidata M5S Giancarla Cancellerija.

Po institutu Piepoli i anketi Noto Sondaggi za javnu tv postaju RAI, Musumeci dobija 36 posto glasova, nasuprot 34 posto njegova protivnika iz M5S.

Ta je razlika premala da jedan od dva kandidata proglasi pobjedu te će trebati pričekati još nekoliko sati prije vjerodostojnih rezultata.

Dva predviđanja potvrđuju također da je Fabrizio Micari, kandidat vladajuće Demokratske stranke Mattea Renzija uspio ograničiti štetu u odnosu na svojeg protivnika na ljevici Claudija Fave, s oko 20 posto glasova za prvog nasuprot manje za 10 posto za drugog.

Glasovanje u nedjelju bilo je posljednji test prije parlamentarnih izbora koji bi se trebali odvijati između veljače i travnja 2018. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter