U tijeku izrada glavnog projekta za vrtić na Sisplacu


Već se neko vrijeme spominje mogućnost gradnje još jednog vrtića u Puli. Upravo o tome bilo je riječi i na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća kada je vijećnik Ivan Lasić upitao je li moguće u tu zgradu ukomponirati i prostore za Mjesni odbor Sv. Polikarp-Sisplac koji jedini nema uvjetne prostore.

Vrtić za 130 djece

- Prema našim informacijama, projektna dokumentacija je gotova i svi na tom području čekamo da gradnja počne. Moram reći da je prostor koji pokriva Mjesni odbor Sveti Polikarp-Sisplac najveći u gradu, ima gotovo osam tisuća stanovnika, a djeluje u prostoru od svega 47 kvadrata. To je neuvjetno za bilo kakav razgovor sa žiteljima, zborove građana ili druge aktivnosti, pa ako postoji mogućnost, željeli bi dobiti nove prostore u zgradi novog vrtića, rekao je Lasić.

Gradonačelnik Boris Miletić ustvrdio je da je to moguće izvesti, a dobar primjer je prostor na Velom Vrhu gdje je mjesni odbor dobio novi smještaj, uz novu školu i vrtić. No, prema riječima gradonačelnika, treba vidjeti kako se to uklapa u cijelu investiciju, a i zbog očekivanog smanjenja proračunskih prihoda.

Kako bilo, iz Grada Pule kažu da je izgradnja vrtića na području Sisplaca planirana na parceli na Ledini (iznad Uljanikovog stadiona) ukupne veličine oko 3.160 četvornih metara.

- U tijeku je izrada glavnog projekta kojeg izrađuje tvrtka ARH -RM d.o.o., a koja je odabrana na javnom natječaju Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule radi ishodovanja potvrde na projekt, odnosno građevinske dozvole. Dječji vrtić planiran je za četiri vrtičke i dvije jasličke skupine, odnosno za ukupno 130 djece što je u skladu s Državno-pedagoškim standardom. Izgradnjom novog objekta, manji vrtići na području Stoje (Ribice, Zvončići i Val) bi se zatvorili, a njihovi polaznici preselili pod zajednički krov u novi vrtić, kažu u odgovoru iz Grada Pule.

Otkup zemljišta

Valja podsjetiti da je svojevremeno i ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević rekla da otkupljuju zemljište da bi se stvorila jedna cjelina pogodna za gradnju ovog vrtića kojim bi se zadovoljile potrebe za smještaj djece u predškolsku ustanovu s ovog područja, uz istovremeno zatvaranje manjih prostora.

Pula je u 2012. godini dobila još jedan novi vrtić, iako je riječ o dogradnji i rekonstrukciji manje derutne zgrade u Šijani Dječjeg vrtića Zvjezdice. Mala derutna građevina pretvorila se u moderan odgojno-obrazovni objekt za dvije jasličke i tri vrtićke skupine djece. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter