U Teksasu pogubljen osuđenik za umorstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U američkoj saveznoj državi Teksasu u četvrtak je izvršena smrtna kazna nad muškarcem koji je osuđen za umorstvo vlasnika glazbenog studija i pljačku njegove opreme.

Ray Jasper, koji je pokušavao izgraditi karijeru rap glazbenika, nožem je ubio vlasnika glazbenog studija u San Antoniju da bi mu mogao ukrasti opremu.

Jasper je pogubljen smrtonosnom injekcijom u zatvoru u Huntsvilleu. Proglašen je mrtvim u 6.31 sati po lokalnom vremenu, što odgovara 0.31 sati po srednjoeuropskom vremenu, objavile su pravosudne vlasti u Teksasu.

Upravo Teksas prednjači po broju izvršenih smrtnih kazni pred svim ostalim američkim saveznim državama.

Uoči smrti napisao je poruku obitelji, u kojoj je posebice naglasio ljubav prema svojoj kćeri. Jasper je osuđen zbog umorstva 33-godišnjeg vlasnika glazbenog studija Davida Alejandra, nakon što je dva sata ondje snimao glazbeni materijal, a potom je ukrao opremu u vrijednosti između 10 i 30 tisuća dolara. Kasnije je tvrdio da ubojica nije on, nego jedan od dvojice njegovih prijatelja s kojima je zajedno snimao.

Druga dvojica suučesnika osuđeni su na doživotne zatvorske kazne.

Jasper je 11. osoba pogubljena od početka godine u SAD-u i treća u Teksasu. Uključujući ovaj slučaj, Teksas je pogubio 511 osuđenika otkad je američki vrhovni sud 1976. ponovno uveo smrtnu kaznu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter