U Tehnomontu u petak porinuce patrolnog broda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulsko brodogradilište Tehnomont za petak je najavilo porinuce gradnje 92, policijskog patrolnog broda od 25 metara, jednog od 29 narucenih brodova za Ministarstvo unutarnjih poslova.

Vlada RH je prije godinu dana na javnom natjecaju narucila 29 brodova od konzorcija hrvatskih malih brodogradilišta koji su se udružili za zajednicki nastup na tržištu. Pulski Tehnomont je tako dobio posao za izgradnju cetiri broda. Dva patrolna broda za Ministarstvo unutarnjih poslova grade se i u pulskoj bivšoj Crvenoj zvijezdi.

Svoj su dolazak na porinuce najavili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojic i ministar mora, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina sa suradnicima.

Direktor Tehnomontovog brodogradilišta Pula Miljenko Brnic kaže da je rijec o brodu ciji su trup i nadgrade izgradeni od aluminijske legure. Brod je dugacak 25,1 metar, a širok šest. Imat ce sedam clanova posade i patrolirat ce duž granice teritorijalnog mora. Gazit ce metar i pol, a pokretat ce ga dva motora od po 1.050 kilovata s istisninom od 57,5 tona.

- Opremljen je prvoklasnom opremom za potrebe policije i drugih slicnih službi. U iducem tjednu obavit cemo testiranja tijekom kojih ne ocekujemo probleme. Taj smo model plovila ponudili i policiji nekoliko africkih i azijskih zemalja. Cekamo odgovore, istaknuo je Brnic. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter