U Tajvanu nestao hrvatski pomorac

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Član posade broda "Maja" iz okolice Šibenika nestao je tijekom plovidbe prema kineskoj luci Fuzhou, a budući da se jutros nije pojavio na radnome mjestu, zapovjednik broda pokrenuo je za njim potragu i podigao je javnu uzbunu, izvijestila je danas Lošinjska plovidba.

Brod "Maja" nalazi se oko 60 nautičkih milja od Tajvana.

Nakon što se 50-godišnji V. M. jutros nije pojavio na radnome mjestu konobara, zapovjednik broda, nakon neuspješne potrage na brodu, podigao je javnu uzbunu.

Po pomorskim pravilima, brod je zaustavljen i počela je potraga na moru, o nestanku pomorca obaviješteni su svi brodovi u blizini, a tajvanski centar za koordinaciju pomorskog spašavanja pokrenuo je helikoptersku potragu.

Po podacima iz Lošinjske plovidbe, danas do 13 sati nije bilo novih vijesti o nestanku hrvatskog pomorca.

Tvrtka je u vezi s obitelji nestalog pomorca, Sindikatom pomoraca i svim spasilačkim službama te se nada sretnom završetku.

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske doznaje se da kolektivni ugovor "pokriva" pomorce na brodovima Lošinjske plovidbe te da je obveza brodara izvijestiti ih o tom događaju, što je i učinjeno, da bi postupio po predviđenoj proceduri. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter