U svibnju Istria Wine & Walk avantura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon izuzetnog interesa prošle godine, i ove godine će se održati Istria Wine & Walk avantura sjeverozapadnom Istrom, i to 21. svibnja. Posjetitelje očekuje 11 kilometara inspirativne šetnje, 8 vrhunskih istarskih vinara, 8 lokalnih proizvođača i ugostitelja te 7 okrepnih stajališta.

Vinski pješački pohod kreće u Bujama. Ondje ćete preuzeti degustacijsku čašu i mapu staze, a zatim ćete se ukrcati u mini-bus. Njime ćete do prve točke, čuvenog vinograda Santa Lucia starog pola stoljeća. Odatle kreće vaša eno-rekreacija kroz labirinte vinograda i maslinika.

Na svaka 2 kilometra sudionike dočekuju istarski vinari i ostali lokalni proizvođači s mirisnim gastro poslasticama i božanstvenim vinima. Uživajte u slamnatim nijansama istarske malvazije i rubinskim bojama crnih vina. Tajna njihove pitkosti leži upravo u bijeloj zemlji kojom hodate, osunčanim padinama vinograda kraj kojih prolazite i ugodnoj zavjetrini koja vas prati putem. Na tom će se putu susresti još vidikovac s kojeg se može ovjekovječiti planinske vrhove Ćićarije i more u daljini, posjetiti park prirode Škarline s jedinstvenim potočićima i jezercima, izložbu "More" u galeriji Tigor te dva vinska podruma nadomak Brtonigle.

Na povratku u Buje predviđen je posjet malenom sajmu, uz party na temu 80-ih do kasno u noć, na kojem će se moći kupiti zalihe vina kao i lokalni proizvodi.

S obzirom na veliki interes, organizatori preporučuju što raniju kupnju ulaznica. Više informacija može se naći ovdje. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter