U Svetvinčentu plesni umjetnici iz 9 zemalja

U Svetvinčentu se održava jedini međunarodni ljetni plesni festival u Hrvatskoj (D. ŠTIFANIĆ)
U Svetvinčentu se održava jedini međunarodni ljetni plesni festival u Hrvatskoj (D. ŠTIFANIĆ)

Festival plesa i neverbalnog kazališta, koji u istarskom gradiću Svetvinčentu tradicionalno okuplja plesne stručnjake i ljubitelje plesne umjetnosti, u svom će 14. izdanju od 19. do 22. srpnja biti domaćin plesačima, koreografima i umjetnicima iz devet zemalja, najavili su danas organizatori iz Zagrebačkog plesnog ansambla.

Na festival ove godine dolaze umjetnici iz Španjolske, Danske, Slovačke, Francuske, Norveške, Belgije, Cipra, Srbije i Hrvatske, a uz plesne izvedbe održat će se i rezidencije te radionice za plesače te filmske projekcije.

Dio programa bit će besplatan, a festival se kao i do sada održava na četiri lokacije, na renesansnom trgu, u kaštelu Grimani i u renesansnoj loži te u dvorani Mediteranskog plesnog centra, koji je i središnje mjesto okupljanja hrvatskih i inozemnih umjetnika na umjetničkim rezidencijama.

Nastupit će, među ostalima, Bo Madvig iz Danske, Jo Stromgren Kompani iz Norveške, Les Slovaks (Slovačka/Belgija), Fabien Prioville Dance Company (Francuska/Njemačka), UgrenKoulas Company (Cipar/Srbija), Roberto Olivan iz Španjolske. Hrvatsku plesnu scenu predstavljaju Maša Kolar, Andreja Široki, Bruno Isaković, Natalija Manojlović i Zagrebački plesni ansambl.

U sklopu festivala, koji je jedini međunarodni ljetni plesni festival u Hrvatskoj, dosad je prikazano više od 180 plesnih predstava iz cijeloga svijeta i ugošćeno više od 150 domaćih i inozemnih plesnih i kazališnih trupa. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter