U Svetvincentu ples pod zvijezdama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvincenat ove godine se održava po 13. put, a zaljubljenici u ples moci ce uživati u malom istarskom gradicu od 20. do 23. srpnja. Ovaj najvažniji ljetni plesni festival u Hrvatskoj ove ce godine ugostiti umjetnike iz Španjolske, Belgije, Portugala, Slovacke, Francuske, Austrije i Hrvatske.

Kao i sve one do sada, i trinaesta edicija festivala ponovno ce predstaviti izuzetno zanimljive i kvalitetne koreografe i ansamble. Publika ce moci vidjeti žanrovski razlicite predstave suvremenog plesa, a organizatori isticu poznatog španjolskog koreografa Daniela Abreu koji dolazi s predstavom "Animal", zatim ansambl Senor Serrano s vizualno snažnom predstavom "Katastrophe", te skupina Wazovol koja otvara festival s "De pied ferme" - predstavom novog cirkusa.

Bit ce zastupljeni i hrvatski umjetnici, od kojih organizatori izdvajaju Matiju Ferlina i njegovu novu predstavu "Sad sam Lucky", koja je nastajala u Svetvincentu u sklopu festivalskog rezidencijalnog programa, te Katarinu ?urdevic i Ivu Horvat UPPU "Puls", koje ce premijerno izvesti predstavu "Ustav republike" koja je takoder dio festivalskog rezidencijalnog programa.

Publika ce imati priliku vidjeti snimak predstave "Blanche neige (Snjeguljica)" istaknutog koreografa Angelina Preljocaja, u kojoj sudjeluje 26 plesaca na glazbu Gustava Mahlera, u kostimima koje je posebno za ovaj balet dizajnirao Jean Paul Gaultier. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter