U Svetim Srcima vecer arija i dueta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi koncert iz ovogodišnjeg ciklusa festivala Poluotok radosti održan je u petak navecer u muzejsko-galerijskom prostoru Svetih Srca.

U organizaciji Istarske glazbene scene mladih i suradnji s Arheološkim muzejom Istre, nastupili su bariton Ronald Braus, rodom Rovinjež, sopranistica Lidija Horvat Dunjko iz Zagreba, te pulska pijanistica Vesna Ivanovic Ocvirk, inace i organizatorica brojnih glazbenih zbivanja, od ciklusa Pulski glazbenici Puli, Fažanski sutoni do Vesna, glazbene mladice.

Ovi su se glazbenici u sugestivnom prostoru Svetih Srca predstavili raznolikim repertoarom popularnih arija i pjesama – od stranica iz hrvatske glazbene literature pa sve do one svjetske. Koncertni je program vodio Ronald Braus. Naime, publika nije imala pred sobom klasican papir s programom koncerta, vec je Braus najavljivao što ce se slušati.

Od Kuntaricevih kreacija, preko Mozarta i poznatih arija iz "Don Giovannija" i "Figarovog pira", pa sve do Verdija i Puccinija s arijama iz opere "Gianni Schicchi", izvodaci su cijelo vrijeme pokazali vrlo pažljiv i uskladen nastup, uigranost i vrlo dobre interpretativne mogucnosti.

Posebno su bili dojmljivi dueti Horvat Dunjko i Brausa, gdje su ovi umjetnici pokazali snažan glas te vrlo dobar scenski nastup, nadahnutost u izvedbi i dojmljivu koncentraciju.

Ivanovic Ocvirk tehnicki ih je vrlo pedantno pratila, a ovi glazbenici inace vec godinama suraduju, stoga takva uigranost ne cudi.

Pozdravne je rijeci prije samog koncerta zainteresiranoj publici, sastavljenoj od vrsnih glazbenih znalaca, uputila Ivanovic Ocvirk uime Istarske glazbene scene mladih te ravnatelj Arheološkog muzeja Istre Darko Komšo.

Iduci koncert iz ciklusa Poluotoka glazbe na rasporedu je 15. kolovoza u 20 sati, ovoga puta u galeriji Amfiteatar u Areni, gdje ce nastupiti talentirani glazbenik Diego Leveric (lutnja). (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter